Cosplay-komero

Täältä löytyy selkeämpi lista tekemistäni puvuista. Pientä koontia puvuista ja niiden elämästä. Pukujen tekoprosesseista pystyy lukemaan paremmin blogista. Järjestys uusimmasta vanhimpaan.

Link - Legend of Zelda: Link's Awakening

Kuva: Niina
Cucco: Nevara
Desucon 2023
Piti saada jotain tekemistä, joten otin tämän version Linkistä työn alle. Puku itsessään on hyvin yksinkertainen. Tapani mukaan sekoilin taas kankaan värjäyksen parissa, mutta Koholint-miekassa testailin uusia juttuja. Alkuun vaikutti, että koko miekka on vähän testin näköinen, mutta lopulta siitä tuli ihan kiva. Link pääsee varmasti käyttöön myös tulevaisuudessa.
Lisää Linkistä.

Selphie Tilmitt - Final Fantasy VIII

Kuvasi: Niinkos
Desucon Frostbite 2023
Puku, jota en suunnitellut tekeväni. Pitkät projektit ottivat koville, joten tarvitsin jotain nopeaa kahden viikon iskuajalle. Kun peruukki löytyi omasta kaapista, päätin tekaista tämän riemuidiootin Frostia varten. Tunnistettava, mutta yksinkertainen, Selphie oli rento välipuristus, joka muistutti, että oikeasti kykenen saamaan asioita päätepisteeseen.
Lisää Selphiestä.

Todoroki Shouto - Boku No Hero Academia

Kuva: Karo
Valot: Tekla
Nekocon 2022, Desucon Frostbite 2023
Todorokin tekeminen venyi ja vanui. Koko puku oli semisti ex tempore -projekti, jota sitten tehtiin hissukseen noin vuoden ajan. Tähän pukuun liittyy paljon tunteita ja tuntemuksia henkilökohtaisella tasolla. Tämän puvun mukanaan tuomat onnistumisen kokemukset olivat ehkä tärkein asia sen työstämisessä.
Lisää Todorokista.

Kyan Reki - Sk8 The Infinity

Kuvasi: anniilaugh
Desucon 2022
Sk8 the Infinity oli pitkästä aikaa minulle erityistä mielihyvää tuottava sarja, joten pakkohan siitä oli joku puku tehdä. Langa on varmaan suosikkini, mutta Reki kolahti ehkä jopa liian lähelle omaa sydäntäni. Tämän piti olla rento pukuprosessi, mutta heti hupparin kohdalla piti vetää syvään henkeä, kun oikean väristä kangasta ei löytynyt. Peruukki oli hauska ja tuskaisa yhtä aikaa. Takki jäi vähän harmittamaan, joten en sitä edes käyttänyt ensiesiintymisessäni Desuconissa.
Lisää Rekistä.

Zelda - Legend of Zelda: Breath of the Wild

Kuvasi: Niinkos
Tracon 2022
Zeldan eri asut ovat kuumotelleet jo vuosikaudet, mutta koska en ole itse Zelda-peleihin tutustunut, en ole myöskään niistä pukuillut. Muutoksen tuulet toi Breath of the Wild, joka vei minut täysin mukanaan. Luultavasti tulen ammentamaan tätä peliä cosplayn saralla vielä toistamiseen. Zeldaa tein pitkään ja hartaasti. Mekon siluetti ja istuvuus vaativat eniten työtä. Pääsin testaamaan uusia tekniikoita jonkin verran koruissa ja asusteissa. Puku vaatii vielä pientä korjailua ennen conikäyttöä, mutta nautin sen tekemisestä suuresti.
Lisää Zeldasta.

Keith Kogane - Voltron: Legendary Defender

Kuvasi woodi
1. sija Kibeconin online-cosplay-kilpailussa 2021, Cosvision 2021, Matsucon 2022
Keithä oli kiva tehdä. Täysin tuulestatemmattu puku koronasta selviytymiseen. Vaikka Voltron ei lempisarjoihini lukeudukkaan, halusin kuitenkin tehdä sarjasta jonkun puvun. Värjäilin taas kankaita ja tein virheitä jokaikisen osan kohdalla, vaikka puvun piti olla helpponakki (taas).
Lisää Keithstä.

Suoh Tamaki - Ouran High School Host ClubTamaki syntyi pärinässä ja korona-eristyksessä. Kokeilin miesten puvun takin kaavaa, mikä ei ihan toiminut niin kuin oli tarkoitus. Pääsin kirjailemaan rintamerkin ja värjäämään kangasta. Ouran on edelleen ihana ja viihdyttävä. Tamaki on dorka.
Lisää Tamakista.

Gwendolyn - Odin SphereOsu-paraati (WCS 2019), Desucon 2022, 1. sija Hall cosplay -kilpailussa Matsuconissa 2022
Gwendolyn oli pitkään unelmapuku, jota en uskaltanut tehdä. Kuitenkin WCS-reissua varten pukuja mietittäessä Odin Sphere pyörähti taas mieleen ja sinne jäi. Oli hassua ja ihanaa tehdä pukua, jota oli päässään miettinyt ja pohtinut vuosikaudet. Ensimmäinen kunnon kosketukseni EVA-muoviin. Ehkä tästä puvusta joskus vielä saataisiin kunnon kuvia.
Lisää Gwendolynistä.

San - Mononoke Hime

Kuvasi Kis
World Cosplay Summit 2019 (Tokyo, Nagoya ja finaalikierros)
Tein Sanin alusta loppuun uudestaan Japanin WCS-seikkailua varten. Päätimme Rorunen kanssa lähteä kisaan mukavilla puvuilla, joille pystyimme luomaan meidän näköisen esityksen. Samojen asioiden rakentaminen uudestaan 8 vuoden jälkeen oli jännittävää, mutta opetti taas paljon omasta kehityksestä. Lempiosani ovat tossut, jotka on tehty kokonaan itse ja kivoista materiaaleista.
Lisää Sanista.

Miyamizu Mitsuha - Kimi no na wa

Kuvasi: Soffi
Desucon 2019
Kimi no na wa on rakkaus ja oli jo aikakin saada tämä puku tehtyä. Mitsuha tehtiin rennoksi ja helpoksi puvuksi WCS-reissua varten. Peruukki oli yllättävän mukava ja hameesta tuli kiva. Rusetti on lainattu Kanamelta.
Lisää Mitsuhasta.


Edea Kramer - Matron - Final Fantasy VIII

Kuvasi: Soffi
Kummacon 2019, Desucon 2019
Tämä on ehkä elämäni yksinkertaisin puku, mutta silti tärkeä. Sain yhtäkkiä inspiraation rykäistä tämän puvun kasaan. Bolero toteutui kaksi kertaa, kun ensimmäiseen käytetty valmiskaava osoittautui huonoksi. Mekko on maailman mukavin ja voisin tehdä näitä viisi lisää.
Lisää Edeasta.


Kohaku - Wish

Kuvasi woodi
Desucon Frostbite 2019
Oi voi. Tämä oli työmaa. Osittain myös sen takia, että maailma löi kovasti turpaan samaan aikaan. Lopulta Kohaku onnistui hitusen paremmin kuin osasin toivoa. En näytä Clampilta, mutta en näytä ihan makkaralta myöskään...? Kirjailut oli kivoja ja peruukki onnistui laadustaan huolimatta. Piilareissa halusin vähän enemmän olla oma itseni.
Lisää Kohakusta.

Yamaguchi Tadashi - Haikyuu!!

Kuvasi Soffi
Chibicon 2018, Desucon Frostbite 2019
Vastoinkäymisistä huolimatta tämä pöljäke valmistui! Kamppeet on samat kuin Sugalla, mutta numerot on vaihdettu. Peruukki värjättiin musteella ja se todettiin huonoksi metodiksi, kun väriä irtosi paidankaulukseen ja naamaan. Pisamameikki oli paras.
Lisää Yamaguchista.

Yuna - Final Fantasy X


Kuva: Mikko Karsisto


1. sija WCS-karsinnoissa Traconissa 2018, Desucon 2019
Tämä oli samaan aikaan hauska ja raastava puku. Vastoinkäymisiä oli enemmän kuin tarpeeksi, mutta tuskailu palkittiin, kun WCS-edustuspaikka napsahti. Paljon maalausta ja värjäystä. Olen aika tyytyväinen tähän pukuun, mikä on ehkä harvinaista.
Lisää Yunasta.


Chidori Kaname - Full Metal Panic!

Kuvasi Kide
Animecon 2018
Pitkään himoittanut puku tuli vihdoin tehtyä. Herrainkaulus kaaveralle pääntielle oli oma juttunsa. Oikeasti kaavoitin vekkihameen ensimmäistä kertaa. Siinä vielä hiomista, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Värjäsin myös kangaskengät.

Lisää Kanamesta.

Karasuno-peliasu - Sugawara Koushi - Haikyuu!!

Kuvasi Rorune
Umicon 2018
Siis ensin oli tarkoitus tehdä Yamaguchin pelikamppeet, mutta sitten tuli kiire ja siitä tulikin Suga. Ei haittaa. Suga on oikein kiva poika. Tässä versiossa vielä Shimizun kengät, kun en ehtinyt niitä modaamaan. Painatukset onnistuivat yllättävän hyvin ja kivuttomasti.
Lisää Sugasta.

Uraraka Ochaco - Uravity - Boku No Hero Academia

Kuvasi: Kangaskasa
Desucon Frostbite 2018, Kummacon 2018, Tracon 2019
Uraraka oli hauska projekti, vaikka sairastelu pakotti tekemään viime hetken puristuksen. Kegät ja etusaumaton haalari olivat suurimmat pähkinät, mutta olen lopputulokseen yllättävän tyytyväinen. Pientä (tai suurempaa) korjailua varmasti pitää tehdä, mutta Uraraka on silti kiva.
Lisää Urarakasta.

Tatsumi - Orenchi no Furo Jijou

Kuvasi Rorune
Chibicon 2017
Ensimmäinen kaappipuku. Housut ovat Lenin, mutta muuten kaikki vaatteet on ostettu. Peruukkiin sain tehdä ensimmäisen törröttimen eli ahogen.
Lisää Tatsumista.

Saotome Ranma (tyttö) - Ranma ½

Kuvassa vas. Harri
Kuvasi Kis
2. sija Traconin esityskisassa (ryhmässä) vuonna 2017 
Ranma piti tehdä uudestaan ryhmän ja esityksen merkeissä. Tällä kertaa värit verottivat materiaalivalinnoissa. Paitakangas ei ollut niin ihanteelinen, kun taas housukangas oli aivan mahtava.
Lisää Ranmasta.

Excel - Excel Saga

Kuvasi Kis
3. sija Hall cosplay -kisassa Desuconissa 2017
Voi Excel... tämä oli vaikea kaavahelvetti, josta jollain ilveellä selvisin. Peruukista tuli kiva ja kokonaisuutena tämä on ihan jees. Suuresti olin häkeltynyt pyynnöstä Hall-kisaan ja vielä enemmän sijoittumisesta.
Lisää Excelistä.

Kagamine Len - World Domination How To - Vocaloid

Kuvasi Soffi
Matsucon 2017, Desucon 2017, Tracon 2023
Len oli puhtaasti yksi omista himotuspuvuistani, joka vain piti päästä tekemään. Matsucon tarjosi sille hyvän sauman ja väänsin puvun kasaan n. kahdessa viikossa. Peruukki oli yksi murheen kryyni laatunsa puolesta.
Lisää Lenistä.

Prinssi Juhana - Robin Hood

Kuvasi Kis
2.sija Suomen European Cosplay Gathering -karsinnoissa, ryhmäsarjassa, Desucon Frostbitessa 2017
Suurin kusetus ikinä, kun lähdimme tähän sotkuun Rorunen ja woodin kanssa. Kavereille ei kerrottu mitään yhtään mistään ja reaktiot olivat lopulta juuri sitä. En koskaan kuvitellut tekeväni Prinssi Juhanaa. Saati tätä eläin versiota. Nenä tehtiin lateksista ja kaikki kankaat (-karva) värjättiin itse. Tämän puvun kanssa koettiin todellinen Suuri Seikkailu.
Lisää Prinssi Juhanasta

Kokkuri-san - Gugure! Kokkuri-san

Kuvasi Kis
Desucon Frostbite 2017
Tämä puku valmistui enemmänkin 2016, mutta en sitä ennen vuoden vaihdetta saanut niskaan vedettyä. Ensimäistä kertaa vuoritin kimono-tyylistä vaatetta sekä yritin taklata uudemman kerran liukuvärjäystä. Värjäilyt eivät ihan nappiin menneet, mutta sentään tiedä, mitä tein väärin. Jättikulkunen kolisee oikeasti.

Lisää Kokkuri-sanista.

Shimizu Kiyoko - Haikyuu!!

Kuvasi: Kis
Tracon 2016
Ihmisproppi on ihmisproppi. Mukavin puku ikinä. Haikyuusta oli pakko päästä tekemään joku, joten syntyi Shimizu.
Lisää Shimizusta.

Mercedes - Odin Sphere

Kuvasi: Kis
2. sija WCS-karsinnoissa Traconissa 2016, Animecon 2018
Kolmas kerta WCS-karsinnoissa toi tullessaan Mercedeksen. Siipi- ja peruukkituskailut tuottivat jotain tulosta. Päällä älyttömän mukava puku, vaikka kaikki vaatteet pitää riisua vessareissulla.
Lisää Mercedeksestä.

Higurashi Kagome - InuYasha

Kuvasi Soffi
Chibicon 2016, Desucon 2017
Kagome on aivopierupuku, joka syntyi siitä, että halusin kokea onnistumisentunnetta ja väsätä jotain helppoa äkkiä kasaan.
Lisää Kagomsesta.


Fujimoto - Ponyo rantakalliolla

Kuvsi Rorune
Desucon 2016, Matsucon 2017
Työläs takki on työläs. Raidat tuli maalattua itse, että saisin luotua takista jonkinmoisen optisen illuusion. Housut ja kengät onneksi ryöstettiin Haurulta. Lateksinenän tekeminen oli ihan uusi juttu, joka osoittautui hauskaksi touhuksi. Sitä kylläkin pitää harjoitella vielä.
Lisää Fujimotosta.


Sora - Halloween Town - Kingdom Hearts II

Kuvasi: Kis
Desucon Frostbite 2016
Soraa aloiteltiin jo vuoden 2015 puolella, mutta viimeinen puristus oli juuri ennen Frostia. Keybladen kanssa kävin pienen taistelun, että sain sen valmiiksi. Yksinkertaisuutensa takia kiireessä valitsin perus Kingdom Keyn kaikkien avainmiekkojen joukosta.
Lisää Sorasta.


Senjougahara Hitagi - Bakemonogatari

Kuvasi: Kis
Kitacon 2015, Cosvision 2016, Animecon 2016, Animecon 2017, Desucon 2023
Tämän piti olla yksinkertainen, vuoden viimeinen puku. Kankaiden metsästys kävi työstä. Lopulta kankaita värjättiin itse ja tilattiin Saksasta. Kaavoittaessa pääsin taas tekemään paljon kivoja, mutta ei-niin-tuttuja asioita. Tämä on mukava puku, joka on helppo ottaa mukaan tulevaisuudessa, jos tarve vaatii.
Lisää Senjougaharasta.

Velhotar Edea - Final Fantasy VIII

Kuvasi: Kis
Tracon 2015, Desucon 2016
Kolmas hahmo, jota en aikonut koskaan tehdä, mutta päädyin tekemään. Edea oli uusi koitos kärsivällisyyden ja osaamisen parissa. Päähine ja selkäkoriste tarjosivat paljon uusia ulottuvuuksia. Täysin tyytyväinen en tähän pukuun ole, koska sen kanssa jouduin tekemään paljon kompromisseja. Edealla kisattiin WCS-karsinnoissa, missä Rorune esiintyi rinnallani Seiferinä.
Lisää Edeasta.

Halvil/Halvir - Crimson Spell

Kuvasi: Kis
Desucon 2015
Toinen hahmo, jota ei ollut tarkoitus ikinä tehdä. Tämä versio on Crimson Spell -mangan 6. luvun mustavalkoisesta kansikuvasta. Kämppäni tuoksui vielä kaksi viikkoa puvun valmistumisen jälkeen polyesteriltä ja muilta erinäisiltä kemikaaleilta. Gakupon kengät ja housut saivat toimittaa virkaa myös tässä puvussa. Viitta tuli lopulta tehtyä täysin vasurilla.

Lisää Halvilista.

Hauru - Liikkuva linna


Kuvasi: Kis
Desucon 2015, Cosvision 2016, Kitacon 2016, Tracon 2022
Päätin tehdä Haurun puhtaasta rakkaudesta hahmoa kohtaan. Olin jo aikaisemmin päättänyt, etten tätä pukua ikinä tee, koska en sovi siihen kroppani puolesta. Tuolla päätöksellä heitettiin vesilintua, kun piti saada kohtuu yksinkertainen, mutta mukava, puku Desuun. Takki oli jännittävä kankaiden sekasorto, kun materiaalit olivat täysin nurinkurin.
Lisää Haurusta.


Aqua - Kingdom Hearts Birth
 by Sleep

Kuvasi Kide
Desucon Frostbite 2015, Kummacon2015
Aqua vei taas ihan uusiin juttuihin. Kolmiulotteisten osien rankentelu softiksesta ja muista aineista oli uutta. Paperclay pääsi testiin Keybaldessä. Taas värjättiin ja peruukki jopa onnistui jotenkin.

Lisää Aquasta.

Stella - Interstella 5555: 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

Kuvasi Kangaskasa
2. sija WCS-karsinnoissa Traconissa 2014, Desucon Frostbite 2018
Rorunen kanssa osallistuimme WCS-karsintaan vähän epätavallisella parivaljakolla ja esityksellä. Ihon maalaaminen oli tällä kertaa hitusen helpompaa, kun oikea tekniikka ja välineet olivat löytyneet. Asun kaavoitus oli hirveän jännää. Kengät olivat lempiosani puvussa, mutta kisapäivänä toisesta niistä katkesi korko.
Lisää Stellasta.

Farsami - Otoyomegatari

Kuvasi Emilia Lahtinen
Minä vas. Oik. Kangaskasa
3. sija esityskilpailussa (ryhmässä) Animecon 2014
Kaoru Morin kunniaksi teimme Otoyomegatari-ryhmän ja päädyimme osallistumaan myös esityskilpailuun. Asu ei vielä tähän päivään mennessä ole täysin valmis. Sen työstäminen oli ihan hirveää, koska aikaa ei ollut läheskään tarpeerki ja motivaatio oli täysin hukassa.
Lisää Samista.

Houzuki - Houzuki no Reitetsu


Kuvasi: Kifia
Desucon 2014, Tracon 2014, Kummacon 2016
Katsoin kaksi jaksoa tätä sarjaa ja päätin, että Houzuki on pakko thedä. Saimme sitten aikaan pienen Houzuki-ryhmän Desuconiin ja jopa uudelleen ilmestyimme samana vuonna Traconissa.
Lisää Houzukista.

Uzumaki Naruto - Naruto

Kuvasi: Kangaskasa
Desucon Frostbite 2014, 1.sija cospay-kisassa Kitaconissa 2014
Koin ajan koittaneen ja tekaisin viimeinkin Naruton. Puku olisi voinut onnistua paremmin, jos olisin saanut tehtyä sen kokonaan saumurin kanssa, mutta kun ei niin ei. Punainen takki onnistui hyvin Kishimoto-maisesti (ottaen huomioon sen, ettei Kishimoto osaa piirtää vaatteita)- Sage-mode-versiossa oli hieman enemmän tekemistä, kuin ihan perusNarutossa, siksi siis tämä versio.
Lisää Narutosta.

Nanase Haruka - Free!

Kuvasi: Kide
Desucon Frostbite 2014, Tracon 2015
Haru... Oli kiva hurruutella saumurilla ja ryhmä oli parhautta. Rento ja kiva muutenkin. Harmittaa vain, etten saanut mistään tarpeeksi pitkää vetoketjua. Apaatian ihmelapsi Haru ei vain minulle luonteen puolesta ihan passaa.

Lisää Harusta.

Himura Kenshin - Rurouni Kenshin

Kuvasi: Kangaskasa
Cosplay-kisan 1. sija, Chibicon 2013, Animecon 2015
Kenshin oli suunnitteila pitkään, vaikka lopulta se sai muotonsa parissa viikossa. Yhden viikon tein vaatteita ja toisen miekkaa. Hakaman kaava oli ihan aito japanilainen ja kimono tuli piirrettyä suoraan kankaalle.
Lisää Kenshinistä.

Duke Venomania Gakupo - Vocaloid - Duke Venomania's Madness

Kuvasi: Tapio Matikainen
Esityskilpailun 3. sija, Tracon 8/2013, Animeseminaari 2014, Animecon 2015, Chibicon 2019, Tracon 2023
Gakupo oli osa Duke Venomania's madness -ryhmää, jolla osallistuimme esityskisaan. 3.sija tuli esityksellä. Kisassa ei arvioitu pukuja, mikä sinäänsä harmittaa, koska Gakupon asu on mielestäni ihan onnistunut.
Lisää Gakuposta.

Hirasawa Yui - K-ON!-elokuva lopputunnari

Kuvasi: Kangaskasa
Tracon 8/2013, Animecon 2014
Oli K-ON!-ryhmä Traconissa ja päätettiin tehdä nämä elokuvan lopputunnarissa näkyvät siniset mekot. Oltiin ihan klooneja. Uusi kunnollinen peruukki vuosimallia 2014.
Lisää Yuista.

Tsunade - Naruto (uusinta)

Kuvasi Rorune
Animecon 2013, Animeseminaari 2013, Desucon 2014
Tein Tsunaden uudestaan seitsemän vuoden jälkeen ja olen lopputulokseen hyvinkin tyytyväinen. Pääsin näkemään oman kehitykseni tämän harrastuksen parissa niin selkeästi. Lisäksi Tsunadesta tuli helppo puku hätävaralle tulevaisuuteen.
Lisää Tsunadesta.

Alexia Maccon - Soulles manga - The Parasol Protectorate

Kuvasi: Kide
Desucon 2013, 1.sija esityskilpailussa Animeconissa 2013
Alexia on helmahirviö, jota en käsitä tehneeni. Puku ei sinäänsä ole mitenkään vaikea, mutta tämän kaltaisen vaatteen sovittaminen itselle päälle oli haastavaa. Myöhemmin tein Alexialle vielä päivänvarjon.
Lisää Alexiasta.

Liethregveel - Ruruka - Rulca - Crimson Spell

Kuvasi: Kide
(Kuvassa myös woodin jalka ja käsi)
Desucon 2013, 2.sija woodin kanssa Animeseminaarin kilpailussa 2013
Ruruka oli suunnitteilla pitkään ja lopulta sain riippajäniksen tehtyä, kun woodi antoi viimeisen sysäyksen tekemällä Valin. Valkoinen kangas ei hirveästi enää missään houkuta.
Lisää Rurukasta.

James - Koujirou - Pokémon

Kuvasi: Jasu
Desucon Frostbite 2013, Animeseminaari 2016
Operaatio Fredrik esiintyi Frostbiten cosplay-kisan väliaika-showna Pokémon-esityksellä, mikä oli minulle viimeinen OF-esitys. Itselleni sain Jamesin nakin. Aluksi en yhtään pitänyt tästä puvusta; kaavoitus ei mennyt ihan nappiin ja peruukin väri tuotti tuskaa. Lopulta onneksi opin pitämään myös tästä puvusta.
Lisää James'sta.

Murai Kunio - Great Teacher Onizuka

Kuvasi: Niina Luomajoki
1. sija esityskilpailussa (ryhmässä) Tracon 2012
Helppo puku on helppo. Paidat tilattiin netistä, housut ovat koulussa tehdyt harjoitushousut. Ainoa päänvaia oli peruukki, mutta sekin hoiti itse itsensä lopulta. Operaatio Fredrikin mukana Traconissa GTO-esityksellä.
Lisää Muraista.

Alex Benedetto - GANGSTA

Kuvasi: Mathuis
Tracon 2012
Hahmona Alex on hurmaava, mutta näin vuosien varrella olen oppinut sen, että tämän tyyppinen cosplay ei ole missään muotoa OK. Ihon tummentaminen pukuilun merkeissä ei ole suvaittavaa, ja siksi Alex jääköön unholaan. Omasta mielestäni Alexin hahmoon kuuluu vahvasti erikoinen ulkomuoto, joten minä valkoisena ihmisenä en ole oikea ihminen tähän hahmoon.
Lisää Alex'sta.

Saotome Ranma - tyttö - Ranma½

Kuvasi: Kide
Animecon 2012, Kitacon 2013
Ranma oli pikainen nostalgia ruiske. Peruukki tuli kyllä tilattua paljon aiemmin. Pukuna Ranma on mukava ja hahmona Ranma on loistava.
Lisää Ranmasta.

Hirasawa Yui - K-ON! - Koulupuku

Kuvasi aidu
Desucon 2012
Yui tuli osaksi K-ON-ryhmää. Tehtiin kaikki mahdollinen yhdessä, jotta kaikkien puvut toimisivat hyvin yhteen. Pukuna ihan kiva, mutta kivempia on tullut tehtyä jälkeen päin, joten Yuita tuskin nähdään hirveästi enää. Ellemme jostain löydä hyviä kankaita ja saa Mioa mukaan...
Lisää Yuista.

Megurine Luka - Vocaloid

Kuvasi: Kangaskasa
Desucon 2012, Animeseminaari 2012
Tein Lukan osaksi Operaatio Fredrikin tanssiesitystä. Vocaloidit eivät tuolloin olleet niin tuttuja, joten Luka ei ihan heti napannut. Lopulta Lukasta tuli kiva puku ja nyt harmittaa, että kenkien vetoketjut menivät rikki. Ehkä joskus intoutuessani korjaan ne ja pääsen käyttämään Lukaa uudestaan. Luka oli täynnä kaikkea kivaa pikkunäpräämistä.
Lisää Lukasta.

Black Mage Rikku - Final Fantasy X-2

Kuvasi: Kangaskasa

Chibicon 2012 Oulu, Desucon Frostbite 2013
Alkuajoista asti mukana pysynyt haave-cosplay. Rikku ei kokonaan Chibiconiin valmistunut, mutta päällä oli silti. Keppi ja kengät nähtiin vasta Frostissa. Pukuna tosi mukava. Tekeminen oli tosi kivaa ja sain oivaltaa paljon.
Lisää Rikkusta.

Shidou Mariya - MariaHolic

Kuvasi: Kangaskasa

Desucon Frostbite 2012, Animeseminaari 2012
Ikuisuusprojekti Mariya, joka ei tahtonut valmistua sairastelujen takia. Pukuna ihan kiva, mutta tiedän sen sisältävän niin paljon virheitä... Voisin silti laittaa vielä päälle.
Lisää Mariya´sta.

San - Mononoke Hime

Kuvasi: Kide
2. sija esityskisassa Nekocon 2011 (pukua ei arvioitu), Tracon 2011
Toinen ikuisuusprojekti. Lopulta menin juhannuskännipäissäni ilmoittautumaan Nekoconin kisaan, joten puku oli pakko saada valmiiksi. San on aivan älyttömän kuuma puku. Karvareuhka ei anna armoa.
Lisää Sanista.

Zidane - DISSIDIA Final Fantasy

Kuvasi: Kangaskasa

Desucon 2011, Cosplay-kisan 1. sija Animeseminaari 2011
Liikaa käytetty Zidane. Mikään muu puku ei tule korvistani ulos paitsi tämä. Pukuna ei mikään mukavin, mutta siinä on kivoja osia kuten ensimmäiset kunnon propit, häntä ja kengät.
Lisää Zidanesta.

Nice Hollystone - Baccano!

Kuvasi Kis

Animeseminaari 2011, Animecon 2012 ja 2016, Desucon Frostbite 2016,
Pitemmän kaavan puku, joka koki jännittäviä juttuja mm. peruukin halkeamisen. Silmälapun ja +1 lasien takia en nähnyt juuri kunnolla tämä puku päällä. Haparoin paljon eteenpäin. Hahmo ei ole saanut ansaitsemaansa rakkautta.
Lisää Nice'stä.

Sesshoumaru - InuYasha

Kuvasi: Kide

Tracon 2010
Viiden päivän ihmetuotos. Edelleen pidän tietyistä puvun osista, joitain muokkaamalla niistä saisi kivoja ja jotkut ovat aivan hirveitä. Sesshoumaru oli hahmona hyvin erilainen kuin muut, joita olen pukuillut.
Lisää Sesshoumarusta.

Willy Wonka - Jali ja suklaatehdas - penkkariasu

Kuvat taas toisella koneella. En oikeasti pidä tätä edes cosplay-pukuna, koska se tehtiin aivan vasurilla. Johnny Depp -ryhmää ei tullut penkkareihin, vaikka niin suunniteltiin. Silti pysyin valinassani tehdä Wonkan, koska karkkimies sopi tilanteeseen hyvin. Wonkan peruukki meni lopulta Sanille.

Apteekkari - Medicine Seller - Mononoke

Kuvasi: Kide

Tsukicon 2009, CopslayGaala 2010
Miksi, oi miksi en tehnyt tätä pukua vasta viiden vuoden päästä?! Hahmona eräs suosikeistani koskaan, mutta puku ei anna sille oikeuksia. Vaikka kivoja osia on tässäkin, haluaisin sen silti tehdä kokonaan alusta. Luultavasti teenkin, kunhan löydän hyvät kankaat tai opin värjäämään kunnolla. Tällä puvulla kisasin myös ensimmäistä kertaa.
Lisää Apteekkarista.

Cloud - Kingdom Hearts

Kuvasi: Kide
Animecon 2009, CosplayGaala 2009, Tracon 2011
Ensimmäinen jossain määrin hyvä pukuni. Tietyt osat tekisin nyt uudestaa ja aivan uudella tavalla. Päälleni voisin tämän ehkä vielä laittaa, mutta en laita, koska tätäkin on käytetty niin paljon.
Lisää Cloudista.

Zidane Tribal - Final Fantasy IX

Kuvasi: Kide
Animecon 2008
Zidanen ensimmäinen versio on hämärän peitossa. En hirveästi muista sen tekemisestä mitään. Lopputulos oli mitä oli.
Jotain Zidanesta.

Tsunade - Naruto

Kuvasi: Kissaten
Animeseminaari 2006???
Pidän tätä ensimmäisenä pukunani, koska tätä oikeasti käytin ja siihen oli kaikki osat. Ensimmäinen puku on ensimmäinen. Äiti auttoi paljon ja oma tukkakin on käytössä. Tuohon aikaan Tsunade oli vielä uusi hahmo, eikä minua tainnut kovin moni tunnistaa.
Jotain lisää Tsunadesta.

Sakura - Naruto

Tästä ei ole kuvia, koska en ikinä päässyt tätä käyttämään. Eikä tämä ikinä oikein cosplay-puvuksi ollut tarkoitettukkaan. Koulussa piti tehdä joku vaate, olin mielikuvitukseton ja tein Sakuran mekon (tein myös vinyylistä housut ja ihme "hokage-housut"), vaikka en ikinä hahmosta niin paljoa ole pitänyt. Vaate on kylläkin edelleen tallessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti