maanantai 10. helmikuuta 2014

Oranssi sammakkosankari!

 Moi!

Frosti lähestyy ja alan olla aika täpinöissäni. Pukujen tilanne on todella hyvä; Haru on valmis ja Naruto on melkein valmis. Odotan koko tapahtumaa ihan piukeana. Enkä enää ole edes varma, että miksi. Pikavilkaisun olen tehnyt ohjelmakarttaan ja todennut, että kyllä siellä katsottavaa on. Lauantaina ei ainakaan pitäisi tekeminen loppua, kun on cosplay-ohjelmaa ja pitää nähdä kavereita.

Nyt kuitenkin saatte pieniä siivuja siitä, mitä olen tehnyt Naruton eteen sitten viime merkinnän. Tämä tulee olemaan hyvin paljon 'ei näin' -tyyppistä tekstiä. Tässä ensimmäisenä esittelyvuorossa on murheen kryyni ja toiselta nimeltään Saatanan sikiö eli Shuriken-kotelo:

Sinä paha!
Olen jokusen pussukan ja nyssykän aikaisemmin ommellut, mutta tämä oli ihan oma numeronsa. Tässä kohtaa kerron, että päätin tehdä tämän asian tekonahkan jämistä, joita viilettää ympäriinsä. Päätin myös tehdä sen kaksinkertaisena pussiin... molemmat puolet olivat siis tekonahkaa... ja sen kääntäminen oli lopulta aivan helvettiä! Vuorinhan olisi voinut tehdä vaikka puuvillasta, mutta minä tyhmänä en niin pitkälle ajatellut. No, opittu on ja jos näitä tarvitsee koskaan tehdä lisää, kaavat ja tietotaito löytyy nyt.

Tältä se lopulta näytti.
Tuli siitä ihan pätevän näköinen hökötys, vaikka en ole siihen ihan täysin tyytyväinen. Kiinnitys on tarranauhalla, jonka käyttämistä yleensä yritän välttää, mutta tähän se sopi.

LIESKOJA!
Naruton punaisesta ihmetakista tai sen tekemisestä ei ole kuvia kuin tämä. Pohdin aionko painaa liekkikuvion takin helmaan vai ompeleko sen. Asia päätti itse omasta puolestaan, kun ainoa käypä takkikangas, jonka löysin oli 100 % polyesteriä (hyi), johon kangasväri ei oikein tahdo tarttua. Liekkien leikkaaminen oli jännittävää, mutta niiden aplikointo oli vielä jännittävämpää. Sisareni mun naureskeli vieressä, kun aplikoin ja tuskailin liekkien kanssa. Hienot niistä kuitenkin tuli! Kyllä, ne ovat rehellisesti sanottuna ihanat ja kaiken työn arvoiset. Ole iloinen pienistä asioista. Silti en ehkä suosittelisi tätä metodia vastaaviin kuviointeihin.

Ihme palapeli.
Kenkien tekeminen oli hurjan hauskaa. Materiaalina toimi trikoo, jota käytin kaksinkertaisena huomatessani, että kangasta on tarpeeksi siihen. Kappaleiden nimeäminen ja yhdisteleminen oli välillä tuskaisaa, mutta ei mitään ylivoimaista. Ensimmäinen kenkä meni tietenkin vähän sinne päin...

Tein kenkiin kujat, joihin työnsin palat craft foam'a väliin tuomaan muotoa.
Anteeksi suttukuva.
Tykkään kengistä tosi paljon. Ne pysyvät jalassa hyvin ja ovat mukavat. Yleensä tällaiset läpyskäsandaalit tekevät jalat kipeäksi, mutta näillä olen tossutellut ympäriinsä ihan mielissäni.

Huomasin, etten ole ottanut yhtään kunnon kuvaa Naruton perustakista tai housuista, mutta se ei haittaa, koska haluan säästää jotain näkemistä myös itse Frostiin.

Koska olen peruukkien kanssa aivan käsi, Naruton kuontalo meinasi viedä sormea suuhun. Peruukki oli yllättävän pitkä ja peruukin muokkaamiseen meni lopulta pari päivää.


Kun ylimääräistä pituutta oli tarpeeksi saatu pois, aloin vain kokeilemaan asioita. En edes tiennyt, että osaisin tehdä mitään tällaista. Monille peruukin muokkaajille tämä ei varmasti ole juttu eikä mikään, mutta minulle se oli jotain maata mullistavaa. Kaikki toimi mutkitta, mutta niskassa peruukin karvat eivät enää riittäneetkään mihinkään. Leikatusta kuidusta olisi ehkä saanut jonkun hiussuikaleen tehtyä. Sen ainoan kerran, kun olen niitä tehnyt, ne ovat olleet ihan hirveitä, joten en edes yrittänyt. Onneksi muistin, että Rikkun toisesta peruukista oli jäänyt ylimääräisiä suikaleita useampi.

Pelastus!
Kuidut olivat juuri saman värisiä ja niitä oli yllin kylin! Muutaman suikulan ompelin Naruton takaraivoon ja ongelma oli ratkaistu. Peruukki ei vielä ole aivan täysin valmis, mutta parantelen sen vasta hotellilla, jolloin matkavauriotkin tulee korjattua.

Pam pam paaaaaaaaaa!
Tein myös hita-ate'n eli otsapannan itse. Tiedän, että niitä ovat nettikaupat pullollaan ja itse asiassa omistankin jo yhden ostetun. Niiden laatu vaihtelee kovasti ja kaikki hyvän näköiset meinaavat aina olla metallia. Koska minulla on suhteellisen pieni pää, metallisten otsapantojen taivuttaminen oman otsani malliin on turhan työlästä jos jopa mahdotonta. Siksi siis päätin tehdä itse oman pantani; saan sellaisen kuin haluan ja vielä sopivan. Panta on vain pala craft foam'a wonderflex'in välissä. Nastatkin ovat pieniä WF-palleroita. 

Jännää.
Frosti kutsuu ja Naruton käärö olisi vielä kesken. Väsäilen sen tässä vajaan viikon aikana kuntoon, mutta pohdin otanko sitä kuitenkaan mukaan. Autolla matkustettaessa se vie turhan paljon tilaa. Varsinkin, kun meitä matkaajia on täydet viisi, joten voi olla, että se jää kotin. Minulla onneksi löytyy muuta jännää rekvisiittaa Narutoa varten.

Fukka kiittää ja nähdään Frostissa!

2 kommenttia:

  1. Aivan täydellinen tuo peruukki!! Ihanaa kun näkee ihmisiä panostamassa Narutoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääääääääääääää! Kiitoos~~~~~ Naruto on ihana! Naruto tarvitsee rakkautta!

      Poista