maanantai 1. lokakuuta 2012

Blögisfääri

Hoi!

En ole saanut mitään aikaiseksi cosplay'n saralla. En kuitenkaan ole ihan lomailemaankaan päässyt, koska OF on velvoittanut monella tapaa. Olen jo useampaan otteeseen luvannut itselleni, että istun alas ja käyn läpi hieman GANGSTA-kuvia Traconista, mutta perhe, ihan rehellinen väsymys ja stressi pistävät kapuloita rattaisiin. Välillä ei jaksa muutakuin olla ja völlätä.

Kuitenkin ajatukseni ovat pyörineet paljon täällä blogimaailmassa. Omassa blogissa ja muiden blogeissa. Minun on jo pitkään pitänyt tästäkin päästä jauhamaan. Onneksi blogin kirjoittaminen antaa minulle hyvän syyn painautua muinaisten androgyynien muusikoiden maailmaan samalla, kun jauhan päässäni tätä paskaa.

Siis blogeista. Minä tykkään blogeista ihan hirveästi. Cosplay-blogit ovat lähinnä se oma juttuni. Muotiblogeja tursuaa joka tuutista ja harva jaksaa kiinnostaa, koska seuraan muotia ihan muita teitä pitkin. Lifestyle-blogit ovat minulle yleensä aivan liikaa sosiaalipornoilua, joten jätän ne aika lailla välistä. Minua ei kiinnosta ihmisten elämä. Minua kiinnostaa heidän harrastuksensa. En ole anime-blogien ajan tasalla, joten niidenkin suraaminen on aika minimaalista. Olen siis kummallisen nirso blogien suhteen.


Toisaalta minuun uppoaa hyvin melko monenlaiset blogit, kunhan päästään tälle omalle aihealueelleni. Siis cosplay'n puolelle. Silti, jos blogi alkaa lähennellä jotain muuta kuin puhdasta cosplay-blogia, voi olla, että sen seuraaminen jää välistä. On kiva seurata, mitä kaikkea ihmiset juurikin cosplay'n ympärilä touhuavat ja miten erilainen suhtautuminen ihmisillä ylipäätään on tähän harrastukseen. Jokainen on jollain tapaa jäänyt mieleen. Hyvine että pahoine puolineen. Eritasoisten pukuilijoiden blogeja on hyvin mielenkiintoista seurata. Pitemmällä ajalla näkee ihmisten kehityksen ja saa sitä itsekkin aina jotain uutta irti.

Välillä sitä huomaa mielessään kinuavan jotakuta päivättämään blogiaan ihan vain siksi, että blogi on niin viihdyttävä. Tietenkin pukukuulumiset ja kuumimmat aiheet polttelevat myös. Ja voi sitä iloa, kun pääsee lukemaan hyviä juttuja. Aina edes pitkä odotus ei haittaa, kun saa lukea hyvän merkinnän. 'Laaturatkaisee ei määrä' pätee tässä ihan yhtälailla kuin monessa muussakin asiassa. Mieluummin luen laadukkaita, mietittyjä ja tiiviisti pakattuja tekstejä kerran kuussa kuin 200 sanan oksennuksia jokatoinen päivä.


Blogit ovat aivan mahtava tietoväylä ja minulla kai on aina ollut pakkomielle saada seurata jotain mielekästä keskustelua, vaikka en itse mukana olisikaan. Silti vähän harmittelen sitä, että kunnon kehittävä ja moniulotteinen keskustelu jää niin vähäiselle cosplay-blogien puolella, vaikka potentiaalia olisi paljonkin. Uskallus avata omat kärkkäät ja joskus jopa epäsiistit ajatuksensa muille aiheuttaa maukasta keskustelua. Se on viihdyttävää ja se on mielenkiintoista. Normaali kommentointi kuitenkin jää yleensä tasolle 'Vähän ihana!' tai 'Näin kaverina kommentoimme ristiin toistemme blogeihin'. Keskusteluhelmiä löytää silloin tällöin, ja vaikka ei itse edes osallistuisi keskusteluun, on kommenteja ja juttuja mukava lukea kaikkien muiden blogeista. Näin, kun sitä keskustelua kaipaa, ei voi kovin paljoa muuta miettiä kuin, että muutos alkaa itsestä...


Tässä muutaman vuoden blogihörhönä elettyä on tullut nähtyä monenlaisia blogien elämänkaaria. Tällä hetkellä tuntuu, että cosplay-blogeja tippuu niskaan joka kulman takaa, eikä niitä tarvitse enää edes etsiä kuten ennen. Se onkin sitten toinen juttu kuinka kauan blogin eloa kestää. Kiitän ja kumarran kaikille, jotka ovat jaksaneet pitää bloginsa elossa. Joitain blogeja taas sitten kaipaileekin ihan oikeasti, kun ne ovat pahasti päässeet kuivahtamaan kasaan.

Juuri tämän hirveän blogitulvan takia pitäisi kai blogeihin panostaa entistä enmmän. Jotta omat jutut erottuisivat massasta. Hyvä kieli on minulle ehkä se ensimmäinen kriteeri alanko seurata blogia vai en. Jos jok helevetin postaus kirjotetaaaan niink in this kinda wey!!!!!!111, niin voi auta armias en ala lukea. Ihan sama oliko blogi englanniksi vai suomeksi tai ihan millä kielellä tahansa, hyvä kieli on tärkeää. Syy on yksinkertainen; asiasta saa tuolloin selvää eikä yhtä lausetta tarvitse lukea kuutta kertaa läpi, ennen kuin sen ymmärtää. Ei tarvitse olla mikään suomenkielen tohtori, mutta jotain panostusta suosittelen. Yrittää tämäkin lukihäröinen suoltaa minkä kerkeää...

Omalla kohdallani olen nyt viimeaikoina huomannut muutosta suhtautumisessani tähän omaan blogikyhäelmääni. Alussa tämä oli vain minun oma juttuni, mutta nykyään tahdon kirjoittaa muillekkin. Minä olen saanut muiden blogeista niin paljon irti, että haluan jotenkin yrittää antaa jotain takaisin. Siitä, että onnistuuko se, en tiedä. Itse en varmasti olisi päässyt näin pitkälle tämän kanssa, ellei tämä oikeasti olisi hauskaa. Jollain tapaa tätä omaa elämää kannattaa kai taltioida ja, koska minä en ikinä ole ollut mikään päiväkirjaihminen, niin blogi on ihan mukava vaihtoehto. Tietenkin blogin ja elämänmuutosten yhteentörmäys ei ole mitenkään hidastanut tahtia, mutta siitä asiaa myöhemmin.

Jotenkin tämä teksti muuntautui taas aivan eri muotoon kuin, mitä kuvittelin. Se ei haittaa. Saatan silti kuitenkin avautua asiasta uudestaan, jos tämän purkaminen nyt ei kunnolla tyydyttänytkään.

Fukka kiittää.

PS: Elikoita! Koska löysin elikkokuvakansioni! Vihdoinkin!

3 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitettu ja samaistun aika moneen asiaan jota mainitsit!

  Itse olen myös semmoinen ihminen että seuraan innolla muitten cossiblogeja ja odotan uusia postauksia kuin hyvää kakkua.
  Tosiaan blogin pitää melkein aina olla just se cossiblogi että se jaksaa kiinostaa. Itseäni ei kovin paljon jotku muoti- tai lifestyle-blogit viehätä.. tai no, muutama life-style blogi voisi kiinostaa riippuen paljon mistä siitä kerrotaan. Mutta cosplayblogit ovat ne kaikista eniten "I want to read this" reaktion tuottavat koska niistä voi itsekki oppia jotain uutta ja on aina kiinostavaa nähdä miten ihmiset toteuttavat eri hahmojen pukuja. Myös pitää mainita että itse olen kans vähän silleen että blogin pitää olla jotenkuten hyvin kirjoitettu että se jaksaa pidemmän aikaa kiinostaa, ei oo mukavaa ku joka toinen lause jää tökkimään kiitos huono kielenkäyttö.

  Mutta joo.. kiitos tästä postauksesta!

  VastaaPoista
 2. Itselleni blogit, niin omani kuin muidenkin, on korvannut lähinnä takavuosien aniki-keskustelut. Tosiaan vain tuo vuorovaikutus puuttuu. Toisaalta jo foorumeilla tuli lähinnä kirjoiteltua omaa mielipidettä aiheeseen X ja jos ketjun nimi oli Tissit, harva sai aikaan oikeata keskustelua - lähinnä sitä kirjoitettiin oma mielipide siitä mitä kyseinen aihe itselle merkitsi.

  Tästä syystä blogit toimivat itselläni melkeinpä jopa paremmin. Voin kirjoittaa mielipiteitäni, kuulumisiani tai ylipäätään mitä tahansa mieleen juolahtaa miettimättä soveltuuko tämä nyt tähän ketjuun.

  Itse seuraan mielenkiintoisten ihmisten blogeja. Liittyivät ne sitten cosplayhin, elokuviin tai vain jonkin henkilön peruselämälöpinään. Ihmisten elämät kun vaan ovat niin mielenkiintoisia. Toivoisinkin löytäväni reilusti lisää toisistaan eroavaa mielenkiintoista. Ja yritän myös aktiivisesti vastailla ihmisten fiksuihin teksteihin. Vaikkakin taas "hei, minä ajattelöen näin"-teksteillä ^^;

  VastaaPoista
 3. Valkoinen Samurai: Ollos hyvä.

  Nezumi: Tuo Aniki-homma... nyt, kun ajattelen asiaa, itselläkin on käynyt vähän samalla tavalla. Aniki kuivuttua omaan makuun sopimattomaksi, on blogeista tullut korvaava tietoväylä. Nykyään en Anikia juurikaan aktiivisesti seuraa. Blogit ovat taas kokoajan silmän alla... no melkein koko ajan.

  Blogi on hyvä pohja tuoda asioita esiin, mutta jo puhuttu "kotikenttäetu" on kai yksi jarruttava tekiä kunnon keskustelun syntymiselle. Tiedä sitten jos tämä vaatii vain hieman lämpenemistä.

  Blogien suhteen ihmisten nettipersoona tulee luultavasti vahvemmin esiin kuin esim. foorumeilla ja tietynlainen profiloituminen on mahdollista. Hyvässä ja huonossa.

  VastaaPoista