keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Miksi niin valkoinen pupuseni?

Moi! Lupasin oikeaa asiaa ja tässä sitä tulee.

Ruruka alkaa näyttää kohtuu hyvältä. Laitoin pupulle kuvitteellisen deadline'n vapulle ja, jos olen reipas, se kyllä valmistuu. Tässä muutaman päivän aikana olen sen parsinut kasaan lähes kokonaan. Koristuksia ja kiinnityssysteemejä pitää vielä lisäillä.

Valkoista kangasta ja kaavapaperia on niin paljon ympäriinsä, että hukkaan asioita yhtenään. Piti vielä varmuuden vuoksi kaivaa James'n ylijäämä tilkut ja suikaleet esiin. Ihan kuin Rurukan alavarat eivät hukkuisi jo muutenkin. Valkoista joka puolella... Talvi?

Liikaa valkoista!
Inhoan valkoisen kankaan käsittelyä ja nyt mietinkin, miksi halusin tämän hahmon tehdä. Tapanani on pistellä itseäni neulalla sormeen ja vuotaa verta asioiden päälle. James'n housuihinkin päätyi verta. Nyt pitää vain yrittää olla sievästi ja pitää kangas puhtaana.

Tein ihan uudet "miesten" kaavat itselleni. James'n kaavat olivat niin hirveät, että heitin ne suoraan roskiin, vaikka yleensä arkistoin kaavani todella hyvin. Paperiversio istui päälle tosi hyvin, mutta Rurukan alukaavun kanssa tuli huomattua, että rinnan ympärystä oli edelleen liikaa... jopa 8 cm.

Sitten lisäillään kaikkea sälää.
Peruukki on puolikuosissa. En ole vielä leikannut etutukkaa tai mitään muutakaan, mutta letittelin sitä jo. Suurimmaksi osaksi mangassa Rurukalla on ihan normaalit letit, mutta värikuvissa yleensä letit näyttävät joltain tavallisen ja kalanruotoletin välimuodolta. Päätin sitten tehdä kalanruotoletit, koska niistä saa hieman paksumman näköiset letit ja olen tätä ennen tehnyt kalanruotoletin kerran. Opettelemista siis.

Verkon piilottaminen oli suhteellisen hankalaa.

Kunhan tämä pupunen on valmis, aion keskittyä Alexiaan. Odottelen peruukkia saapuvaksi ja kävin myös kirjastossa hamstraamassa kaavakirjoja turnyyriä varten. Huomasin myös ilokseni, että olen pääni sisällä päättänyt jo lähes kaikki kesän puvun. En edes tajunnut.

Fukka kiittää ja toivottaa jo näin aikaisessa hyvää Vappua!

5 kommenttia:

 1. aivan ihana tuo letti! En itse ole koskaan saanut sitä onnistumaan peruukkeihin (saatika omiin hiuksiin), todella upeaa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitooooos!

   Parin harjoituskerran jälkeen letitys lähti ihan hyvin sujumaan. Myös se, mitä pitemmälle lettiä tekee, helpottaa. Huomattavasti helpompaa kuin omaan päähän, sentään koko ajan näkee, mitä tekee :B

   Poista
 2. Hienot letit!
  Minkä ikäisenä aloit opettelemaan vaatteiden tekemistä ja miten aloit itse vai jonkun opissa?
  Kyselen koska olen miettinyt jos alkaisin itse joskus cossaamaan ja tekemään puvut itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ^^

   Ihan ensimmäiset vaatteet tein ala-asteen käsityöntunneilla. 4. luokalla kai? En muista. Cosplay'n aloitin joskus 8. luokalla. Aluksi äiti autteli pukujen kanssa, mutta myöhemmin aloin itse etsiä ohjeita ja kaavoja netistä ja kirjoista.

   Kannattaa aina kokeilla! Tämä on mahtava harrastus. Kokeilemalla ja tutkimalla oppii tosi paljon.

   Poista