keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Eteneviä askelia

Moro!

Cosplay-elämä on ollut taas tavallaan tauolla hetken. Vaikka ompeluhommia kyllä on tullut tehtyä. Chibiconin jälkeen kävin visiitillä Helsingissä näkemässä kavereita ja lommottamassa kukkaroa monella tapaa. Cosplay-mielessä sitä tuli kaikkia paikkoja koluttua, joten tauko ei oikeasti ole ollut todellinen.

Massa-asiat kunnossa.
Minä rakastan massaa sekä sen työstämistä, ja Helsingistä raahasin mukanani massaa. Huvittavaa kyllä, mutta koska oman kaupungin valikoima on suppea ja massa painaa sen verran, että postikulut ovat aina jotain mystistä, kävin ne itse hakemassa. Ostin Fimo Light -massaa, jota en ole aikaisemmin kokeillut. Keveytensä vuoksi sen sanotaan olevan oivaa materiaalia esim. koruihin. Tämä jää nähtäväksi, mutta kevyttä se ainakin on.

Ostin myös tuota kalleudestaan kuuluisaa Paperclay'ta, koska sen on tarkoitus olla jotain HUISIN MAHTAVAA! Toivotaan näin, koska yli 18€ alle puolenkilon paketista on hirvittävän paljon. Tätä tulen kyllä käyttämään säästellen ja salaa toivon, että sen ominaisuudet eivät oikeasti ole niin mahtavia kuin sanotaan. Ihan vain siksi, että voisin jatkaa tuon vanhan ja tutun Darwi-massan (n.7€/kg) käyttämistä ilman mielipahaa ja haikailua €Paperclay'n€ perään.

Sitten sain lohdutus/joululahjaksi woodilta paketin ruotsalaista Docklera-massaa, jota saa tässä maassa kai Rovaniemeltä ainoastaan. Tästä massasta en oikeasti tiedä mitään, paitsi sen, mitä ruotsinkielinen pakkausseloste tarjoaa. Ilmakuivuvaa massaa tämäkin, mutta sen muut ominaisuudet näihin muihin massoihin verrattuna pitää selvittää. Pakkauksen mukaan kuivumisaika on useamman päivän, mikä on aika huono ominaisuus.

Kerron kaikista massoista varmasti lisää sitten, kun oikeasti pääsen niitä työstämään ja vertailemaan. Sitten pitäisi alkaa miettimään jotain asujakin muka. Aqua valitettavasti saa jäädä odottamaan jotain kevään tai kesän tapahtumaa, koska Yukiconiin ei mieleni tee ja Desucon Frostbite'n puvut on vähän niinkuin jo päätetty aikoja sitten. Kerrankin näin. Aquan kankaat sentään saapuivat, mutta ovat vielä muovipusseissansa.

Vaikka Desucon Frostbite onkin kolmipäiväinen pukuja sinne tulee vain kaksi. Tavallaan silti 2,5, mutta koska olen mukavuuden haluinen ei kolmea. Kaksi tulevaa pukua ovatkin sitten molemmat ryhmäjutskuja. Päivät eivät ole vielä ihan satavarmat (ainakaan minulla, saa keertoa, jos joku niistä tietää).


Frostbite varmasti vilisee jos jonkin moisia uimahomojapoikia, mutta emme jaksa välitää! Hahahahahahahahaah! Minusta Free! on sarjana todella viihdyttävä ja hauska (ihan ilman mitään fanservice-aspekteja), joten mielelläni teen siitä jonkun puvun. Alasti en kuitenkaan hypi, niin päädyimme tekemään lopputunnarin homoluola-asut kuten niitä nimitän. Vaikka omat lempihahmoni tässä sarjassa ovatkin Rin ja Gou, Haru passaa oikein mainiosti. Vähän erin tyyppistä hahmoa taas omaan arsenaaliin. Luultavimmin homoluolauimarit löytävät tiensä Sibeliustalolle perjantaina ja lauantai-iltana. Lupaan opetella Harun hienot dancemoves'it iltabileitä varten

K18 tapahtuma ja silleen, joten päätimme paikata aukkoa, joka ehkä on tämän ikärajan johdosta cosplay-kaartiin syntynyt. Sunnuntaina ja luultavasti myös lauantaina ollaan nostalgian värmeissä:

:B
En tosissani ole aikaisemmin suunnitellut Naruton tekemistä. Sisareni mun kanssa satuimme pyörittelemään ajatuksia joskus keväällä ja jossakin vaiheessa idean poikanen lipsahti suupielestä muidenkin tahojen korviin. Lumipalloefekti syntyi ja nyt olisi jonkin sortin ryhmä sunnuntaille tiedossa. Sunnuntaille ainakin aijon tehdä tämän kyseisen Naruton version takkeineen ja kääröineen. Lauantaina pitää olla ihan muissa jutskuissa, joten tavallinen Shippuuden Naruto taitaa olla tuon päivän valinta.

Näissä molemmissa puvuissa on hyvänä uutena puolena se, että pääsen vihdoinkin testailemaan saumurini trikoo-ominaisuuksia. Vaikka tuo vekotin on jo kaksi vuotta tuossa pöydällä kököttänyt, en ole vielä hurjasti sillä mitään joustavia ommellut. Hups...

Näillä eteenpäin, mutta ajatusmerkintää voipi olla luvassa tulevaisuudessa, ennen kuin saan puvut kunnolla alulle. Peruukit ja piilarit on tilattu, joten niitäkin voi odotella.

Fukka kiittää!

4 kommenttia:

 1. Itse teen fimo massasta koruja

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuota dockleraa saa nykyään Oulun sinooperistakin ^^
  -Rorune

  VastaaPoista
 3. Hihii, Haru-chan~ Ite oon tulossa Frostiin Gouna :D

  VastaaPoista
 4. Fimo-light on todella ihanaa työstää ja helppoa saada hyvään muotoon, mutta kun sen antaa kuivua ilman kanssa, tai mikrossa, siitä tulee keveyden lisäksi jotenkin pelottavan hauraan tuntuinen.. Ei se käytössä hajonnut, mutta neuroottisuuksissani kiedoin siitä tehdyt kappaleet pehmusteisiin ennen coniin pakkaamista :D

  VastaaPoista