sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Ei enää kakkaperuukkeja

Moi!

Matsucon on viikon päästä. Ei ollut tarkoitus tehdä sinne mitään uutta, mutta hups. Lipsahti. Toiselle päivälle aloin väsäämään jo tuota mainittua Kagamine Leniä World Domination How To -videosta. Toiselle päivälle en ole vielä keksinyt, mitä laitan päälle eli ehdotuksia otetaan vastaan. Cosplay-komerosta voi käydä mulkoilemassa, mitä on tarjolla. Laitan ehkä Twitterin puolelle jossain välissä ihan kunnon kyselyä asiasta.

Luultavasti lauantaina olisi sitten luvassa maailman valloitusta. Tilasin Lenille peruukin, mutta en yhtään odottanut saavani sitä ennen Matsuconia. Viikko meni ja oho, peruukki oli jo kotona. Ja sitten tajusin, että Lenillä ei olekaan poninhäntää tässä versiossa...

Rähinä päälle!
Onnekseni ja epäonnekseni olin niin pärinöissäni tästä puvusta, että päätin uhmata todellisuutta ja käytää yhtä Juhanan hylätyistä peruukeista Lenillä. Vähän kakka peruukki, mutta kyllähän se nyt tähän passaa. Voi minua.

Lähtötilanne.
Peruukki oli puoliksi kalju, joten päätin leikata pitkän peruukin lyhemmäksi ja tehdä hiuskuitunauhoja ylijäämäkarvasta. Yhden ainoan kerran olen itse tehnyt kuitunauhoja, ja se oli katastrooffi. Suosiolla olen sen touhun jättänyt välistä tuon yhden kerran jälkeen, mutta pärinä ei antanut nyt periksi. Nauhoja oli saatava ja ne tehtiin itse.

Se ei ollutkaan niin pyllystä kuin muistelin, mutta vähän ärsyttävää silti. 

Tämän peruukki seikkailun jälkeen aion sanoa 'Ei' kaikkien kakkaperuukkien suuritöiselle muokkaamiselle. Sen lisäksi, että olin menettää järkeni tämän homman kanssa, minulta tällä hetkellä puuttuu myös omia hiuksia ohimoiltani aika reippaasti. Kuitunauhojen lisäämisen jälkeen peruukki oli kyllä hyvin tuuhea, mutta sen rakenne vain on huono. Verkko on pieni, kuitunauhat eivät kulje suorissa riveissä vaan mutkittelevat pitkin verkkoa ja niin kutsuttuja korvanpaikkoja/ohimoläpyttimiä ei tässä ole ollenkaan (ja siksi otsista leikattaessa lähti myös omaa tukkaa matkaan). Ei enää tätä.

Epätoivo iski, enkä jaksanut muokata tätä enää yhtään.
Mukana myös meikit.
Opin myös, että kakkaperuukkeja ei edes kannata yrittää kerrostaa luonnollisesti ja että minä olen ihan käsi kerrostamisessa. Peruukki on nyt mitä on, koska en jaksa upottaa enää yhtään ylimääräistä aikaa sen käsittelyyn. En vain osaa.

Peruukin valmistuttua pääsin vohdoinkin testaamaan myös meikkejä. Meikkitestit eivät ikinä näytä oikein miltään ilman peruukkia. Tämä meikki onkin vähän erilainen yleiseen cosplay-meikkiini verrattuna. Yritelmäni jäljilellä musiikkivideon piirustustyyliä meikissä. Tavallisen mustan silmänrajauksen sijaan käytin hyvin ohutta ruskeaa rajausta ja ripset (joista myös onnistuin napsaisemaan pätkän pois peruukkia leikatessa) ja kulmakarvat väritin hyvin vaalean blondeiksi. Yleensä myös vaaleatukkaisilla hahmoilla yritän laittaa hieman tummemmat kulmat, että ilmeet näkyvät paremmin.

Ja vihdoinkin on hyvä nude-huulipuna mieshahmoja varten!

Laskin kankaan menekkiä maalarinteipin avustuksella.
Lenin vaatetuksesta housut ovat jo valmiit. Ostin ihanan housukankaan ja pöksyistä tulikin äärettömän kivat ja mukavat. Yritin ottaa kuvaa, mutta jotenkin se ei vaan ottanut onnistuakseen. Ihan varmasti tulen käyttämään näitä pöksyjä joissain juhlatilaisuuksissa.

Takki on tällä hetkellä hieman murheenkryyni, koska en saa sitä istuvaksi selästä. Tämä sama kävi myös Fujimoton kanssa, joissa pohjana on sama kaava; Gakupon takin kaava. Joko olen tehnyt jonkin virheen Gakupon kaavoihin tai olen muokannut takkia niin, että en ole tehnyt muutoksia kaavoihin asti. Kismittää, koska selkää on vähän vaikea näpertää yksinään.

Kakka kuva on kakka.
Siellä myös housut mukan BTW.
Olin kuitenkin reipas tällä kertaa ja harsin takkiin keskietuviivan. Toivottavasti se auttaa kohdistamisessa, koska se on nappihommissa se kaikkein pelottavin osa. Ja tässä on vielä kaksirivinapitus. Huuggggh! Kuva ei ole ihan uusin ja sen ottamisen jälkeen olen pikkaisen päästänyt takkiin lisää väljyyttä sivusaumoista. Oho, myös olkatoppaukset puuttuvat kuvasta.

Seuraavaksi on vuorossa pikku osien kuten kauluksen ja epolettien (kaluunat?) värkkääminen, minkä jälkeen saan laittaa koko homman kasaan hihoineen ja vuorituksineen. Ja sitten pääsen ompelemaan kunnolla vinokaitalenauhaa! Sitä on ollut jotenkin ikävä.

Fukka kiittää!

PS: Tosiaan ideoita Matsuconin toiseksi puvuksi saa heitellä.

PPS: Juhanasta vielä jotain tulossa, jossain välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti