lauantai 12. toukokuuta 2018

Vaipui unholaan - Kummacon 2018

Hei.

Kummacon järjestettiin ööö... 28.-29.4. täällä Oulussa. Eli joku tovi on siitä vierähtänyt. Tämän tekstin venyminen johtuu puhtaasti siitä, että unohdin kirjoittaa ja en tiennyt sitten, mistä kirjoittaa. No ymppään tähän sitten vähän muutakin kuulumisia sekaan.

Kaksipäiväisestä Kummaconista sivuutin lauantain kokonaan, koska olin töissä. Ei sinäänsä haitannut, koska Kummacon ei ole mitenkään tunnettu laatuohjelmastaan ja cosplay-kisa järjestettiin vasta sunnuntaina.

Yritin pienessä hopussa saada päälle sellaisen vanhan puvun, jota en ole käyttänyt kuin kerran; Soran. Aikataulu ei kuitenkaan toiminut siten, että olisin saanut laitettua Soran peruukin kuntoon sillä hartaudella, jonka se vaatii. Niimpä tein pikapäätöksen käyttääkin Urarakaa.

Hätävara tyty
Tällä kertaa tapahtuma järjestettiin Oulun kansainvälisen koulun tiloissa, mikä oli ihan kiva ja sopiva. Nimenomaan Kummaconille tämä tila soveltui yllättävän hyvin. Jos kuitenkaan en olisi tuntenut rakennusta entuudestaan jollain tasolla, ohjelmanpitoluokat olisivat voineet olla vaikeampi löytää.

Ohjelmia kävin katsomassa... kolme? Luennon kiinalaisesta fantasiagenrestä, cosplay-kisan ja -paneelin.

Fantasialuennolla käsiteltiin siis Kiinalaisessa kulttuurissa syntyneitä fantasiakertomusten genrejä ja niiden teoksia. Paljon tuli asiaa myös uskonnoista, joilla on vaikutuksensa näihin tyylilajeihin. Alkupuoliskolla kaiken "oikean tiedon" käsittelyssä minulla oli vaikeuksia seurata ohjelmaa, koska puhe ja dia esitys olivat jokseenkin irtonaisia toisistaan. Diat tarjosivat hyvin niukasti informaatiota, mutta puheessa taas tuli hirveästi asiaa. Tälloin hoksasin lukeneeni enemmän luokkahuoneen seinillä olevaa materiaalia kuin diojen. Sitten, kun päästiin itse esimerkkiteoksiin, seuraaminen helpottui. Diat ja puhe toimivat yhdessä paremmin ja kokonaisuus hahmottui selkeämmin. Kaikkia esimerkkiteoksia ei kuitenkaan olisi ihan niin tarkkaan tarvinnut kauhoa läpi, että jäisi jotain katsottavaakin jäljelle...

Fiilis oli hyvin koulu.
Tätä seurasikin jonocon, kun cosplay-kisoja odoteltiin alkavaksi n. 20 minuuttia ylimääräistä. Itse ihan oikeasti mietin, että olisin halunnut osallistua Kummaconin kisaan, koska palkinnot olivat niin hyvät. Mietin, että tämä ei ehkä kuitenkaan ole kisa, joka on tarkoitettu minulle, joten se jäi välistä. Kisassa itsessään ei ollut mitään ihmeellistä. Juonnot olivat vähän kiusalliset, mutta onneksi väliaikanumernona oli Bluffi, jota oli hauska katsella.

Kisan jälkeen oli cosplay-paneelin vuoro, jossa haastateltiin toista kunniavierasta ja yhtä paikallista pukuilijaa. Itselleni tuo koko paneeli oli vähän blaah... Ne hetket, kun käsiteltiin oikeasti cosplay-juttuja oli aika peruskuraa ja välillä seilattiinkin ihan muissa aiheissa. Jonkun kysymyksen olisin halunnut esittää, mutta päätin antaa asioiden olla. Ei ollut minulle tämä ohjelma.

Välipala
Vähän aikaa palloiltiin vielä paikalla, mutta sen isommin ohjelmaa ei tullut katsottua. Aika tylsä ja mitäänsanomaton kokonaisuus omalla kohdallani. Mikä selittää tätä merkinnän vanumista...

Mutta muihin aiheisiin!

Yhtenä syynä, miksi a) en ole päivittänyt b) edes raahauduin Kummaconiin ja c) en luultavasti tule päivittämään hirveästi tässä alkukesästä, on se, että minulta jää sekä Matsucon että Desucon kokonaan välistä, kun matkaamme kavereiden kanssa maailmalle. Japaniin käy tiemme, kun pitää lähteä juhlimaan. Sitä varten myös cosplay-hommat ovat olleet vähän pannassa. Olen sen sijaan vääntänyt itselleni juhlamekkoa. Ja koska minä olen minä, suunnittelin vähän työläämmän vaatteen ja kärsin kangaskriisin.

Sneak peak. Kuvia ehkä joskus... jossain.
Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo ja päivitänkö kentiess jotain juttuja sitten Japanin reissusta. Jos siellä vaikka cosplay-hämminkiä jotain olisi.

Fukka kiittää jälleen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti