maanantai 23. joulukuuta 2019

Maniaa

Moi.

Kertoilen vähän siitä, mitä pukusuunnitelmille kuuluu, mutta sitä ennen vähän asiaa WCS:tä.

Päätin, että en halua kirjoittaa WCS:tä mitään kunnollista merkintää. Ainakaan tähän hetkeen. Rehellisesti syynä tähän on se, etten yksinkertaisesti jaksa. Odotin tuota matkaa kovasti ja sen piti olla vuoden kohokohta, mutta en kuitenkaan päässyt nauttimaan reissusta siinä määrin kuin olin toivonut. Tällä ei ole mitään tekemistä itse WCS:n tai sen organisoinnin kanssa. Tapahtumat ja tilaisuudet olivat hauskoja ja koko reissu hieno kokemus. Alkuvuosi ja kevät olivat minulle hyvin rankkoja monella tapaa ja sama homma on jatkunut myös kesän jälkeen.

WCS:ssä mukana oli ihania ihmisiä, joille olen hyvi kiitollinen ja ilman noita ihmisä en olisi pystynyt saamaan matkasta irti edes sen vertaa kuin nyt pystyin. Kiitos siis siitä, että sain nauttia hyvästä seurasta ja sain välissä nojatakin vähän.

Nyt olen kuitenkin kaatanut energiani ja ajatukseni tuleviin pukuihin niin hyvin kuin mahdollista. Olen aloittanut yhtä pukua, hypännyt toiseen ja vielä kolmanteen sekä takaisin ensimmäiseen. Tämä on ollut minun tapani käsitellä ikäviä asioita muussa elämässä: tyhjennän pääni sillä, että täytän sen muulla ajattelulla.

Mina Ashido
Jo pitkään minulla on ollut suunnitelmissa tehdä Boku no Hero Academian Mina Ashidon sankaripuku. WCS-kiireiden lomassa ei sille kuitenkaan ollut aikaa, mutta Traconin jälkeen aloitin Minan työstämisen. Halusin kokeilla jotain uutta, mutta silti ottaa projektin rennosti.

Peruukki Minalle on ollut jo pitempään olemassa. Ostin sen Akihabaran Swallowtailssin liikkeestä jo 2018.

Da Peruukken
Tarkoitus olisi vähän lyhentää ja kihartaa peruukkia, mutta en ole vielä päässyt etuhiuksia pitemmälle. Hieman jännittää, koska en muista kihartaneeni peruukkia ikinä aikaisemmin. Ainakaan tällä tavalla.

Ihan kokeilumielessä halusin tehdä Minan puvun alle haarakoukullisen bodyn. Pohjana käytin Excelin korsetti-hirviö-systeemin kaavaa. Bodysta ei tullut ihan sitä, mitä halusin, mutta nyt on sekin kokeiltu.
Alusvaatteeni jälleen olkaa hyvät.
Saa nähdä miten tämä istuu nyt, kun painoa on taas lähtenyt ihan reippaasti :D

Hieman meinasin harkita haalaripuvun kankaan värjäämistä itse, mutta sitten tulin järkiini. Tilasin näytetilkut tästä kankaasta Spoon flowerilta. Tilkkujen saapumisessa kesti tovi, mutta lopulta ne tulivat ja olin kohtuullisen tyytyväinen. Kuosi on kuitenkin hyvin oleellinen osa Minan ulkoasua.

Jee jee!
Tilasin näytteet kahdesta eri kangastyypistä, mutta en ole vielä aivan varma kumpi on sopivampi. Aloitin tekemään haalarin kaavoja, mutta turhauduin, kun yritin kikkailla. Siinä kohtaa myös vaihdoin puvusta toiseen :D (Mina on kuitenkin taas jo työn alla.)

Halusin laittaa aivot narikkaan oikein kunnolla, joten aloitin pelaamaan alusta jotain aivan hirveää ja vanhaa peliä: Dark Cloudia. Päähahmo, Toan, kuuluu sarjaamme 'niin hirveä, että on jo hieno'. En ikinä ajatellut, että Toan voisi olla cosplay-materiaalia, kunnes rupesin miettimään sitä, että olisi jännittävä oikeasti neuloa Toanin pipo ja poncho... Ja sitten hurahdin taas.

Katsokaa tätä 2000-luvun hirveyttä.
Nyt viiden pipoyrityksen jälkeen Toan on hieman jäähyllä. En ole neulonut sitten lie minkä vuoden saati muutakin kuin putkea, joten oli hieman opettelemista siinä, miten tämä homma nyt oikein toimii. Enkä tietenkään myöskään löytänyt mitään hyvää pipo-ohjetta, jonka olisin voinut käyttää sellaisenaan Toanin pipoon, vaan joudun säveltämään jotain ihan itse. Jee jee.

Kaikista kivintä tässä hommassa on se, että voin huoletta hypellä puvusta toiseen sitä mukaa kuin huvittaa. Minulla ei ole mitään lukkoon lyötyjä suunnitelmia tai velvoitteita, joten voin tehdä, mitä haluan ja silloin kuin huvittaaa. Hahahahahahahahahahaa! Tämä on uutta minulle.

Noir Persona 5:sta
Hyppäsin siis kolmanteen pukuun, koska se oikeasti houkutti. Noir eli Harun Phantom Thief asu on nyt eniten tekeillä ja eniten edistynyt. Persona 5:ssä on kovin paljon ihania hahmoja, mutta Haru valikoitui ensimmäiseksi, koska ajattelin sen helpoksi tähän väliin.

Sitten menin ja ostin hirveimmän paitakankaan, koska halusin haastaa itseni. Ostin siis liruläry polyesterisatiinin paksumman vaihtoehdon sijaan, koska en ole koskaan kunnolla käsitellyt niin haastavaa kangasta. Ja olihan se ihan kauheaa. Paita on kyllä ohut ja ilmava, mutta myös hyvin sähköinen.

Helma vielä huolittelematta.
Puhelimeni kamera ehkä kuolee.
Tein ensimmäistä kertaa piilotetun nappilistan ja elämäni toisen kaulurikauluksen. Ei ehkä ollut paras idea testata ja harjoitella tämän kankaan kanssa, mutta nyt on paita kuitenkin valmis. En ole varma, onko se ihan ok vai vihaanko sitä.

En löytänyt oikean väristä kangasta Harun pöksyjä varten, joten värjäämiseksihän se meni taas. Opin jännittäviä asioita eri sävyistä tässä yhteydessä, mutta lopulta pääsin sävyyn, johon olin tyytyväinen.

Alin oli lopullinen väri.
Värjäyksen jälkeen shortsien kaavoittaminen oli simppeli homma ja ne olikin ihan kiva tehdä. Harkitsin myös niiden värjäämistä vielä lisää, mutta luovuin ideasta. Oli kuitenkin vähän leveä olo, kun näitä sovittelin päälleni:

Vyötärönauha uupuu.
Viime viikolla sain postissa yllärin, kun Harun peruukki tupsahti postiluukusta. Tilasin hahmolle tarkoitetun peruukin, koska Harun hiusten sävy on niin erikoinen. Peruukin väri livenä on ihan ok, mutta muuten se kyllä vaatii työstämistä.

Anteeksi suttukuva.
Edestä peruukki on hurjan pitkä, mutta takaa taas ei, kiharat pitää tehdä uusiksi aivan kokonaan. Kiharat jännittävät myös tässä. Harulla kuitenkin on hyvin pöyheä ja tiivis tukka, eikä sen tekeminen ole mitenkään tuttua.

Tässä tämän hetken kuulumisia. Frostiin olisi tarkoitus suunnata, mutta puvuista en tiedä mitään. Harkitsen Gwendolynin raahaamista, mutta sekään ei ole mitenkään varmaa. Jos joku uusi puku valmistuu, niin ehkä otan sen mukaan. Mahdollista on myös, että kierrätän vain vanhoja pukuja.

Fukka kiittää.

PS: En ehkä ehdi tehdä vuosikoontimerkintää enää tämän vuoden puolella, joten hyvää uutta vuotta tässä samalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti