tiistai 3. heinäkuuta 2012

Universaalia mustaa

Moi!

Voisin ottaa enemmänkin kantaa tähän ympärillä pyörivään huomiohuorakeskusteluun, mutta olen aikoinani oman kantani ilmaissut, joten tiivistän hieman. Olemme huoria kaikki. Toiset enemmän, toiset vähemmän, mutta jos harrastaa cosplay'ta julkisesti, on jossain määrin huomiohuora. Eläkää sen kanssa.

Animeconin puvulle/puvuille ei ole tapahtunut juuri mitään. Kenshin-dilemmanikin päätin sysätä edemmäs tulevaisuuteen, vaikka menin ja tilasin peruukin Kenshiniä varten. Saa nähdä meneekö värjäilyksi vai olenko tyytyväinen. Siksi siis päätin, että teen suosiolla Aconiin Ranman, mutta sekin on vähän siinä ja siinä jaksanko. Voi olla, että Aconissa ollaan ihan omana itsenäni tai jollain vanhemmalla puvulla. Tiedä en vielä.

Tämän merkinnän oikea aihe onkin sitten taas peruukeissa. Postiluukusta kolahti sisään taas uusi karvalapsi. Tilasin mustan pitkän peruukin eräälle hahmolle, johon minut onnistuttiin ylipuhumaan. Hahmosta asiaa myöhemmin, kunhan saan selville lopullisen suunnitelman siitä ja siitä mihin se edes on tulossa.

Sain tosiaan ihmiset kakomaan ja tuijottamaan, kun kerroin, ettei minulla ole yhtään yleispätevää mustaa peruukkia. Ei lyhyttä. Ei pitkää. Ei yhtään. Yleensäkkään omistan kaksi tai kolme tummaa peruukkia. Sanin, Yuin ja Ranman peruukit ovat ainoat tummat, mitä tähän asti olen omistanut. Plus sitten tämä uutuus.

Eräs epäcosplay-ystäväni kerran minut herätti asian suhteen kysymällä, että saako hän kokeilla peruukkejani. Ystäväiseni käytti lähes kaikkia peruukkejani päässään. Lopulta hän kysyi, että miksi minulla ei ole kuin vaaleita peruukkeja. Sitä joutui sitten itsekkin vähän miettimään...

Uusi lapsi.
Olen itse vaalea ja näytän hyvin kalpealta ja joskus jopa kuolleelta tummisa peruukeissa. Näin olen todennut, mutta se ei ole kuitenkaan vaikuttanut hahmovalintoihini. Kävin läpi cosplay-listaani ja aloin pohtia sitä, mitä yhteistä tekemilläni hahmoilla on. Suurin osa on vahvoja henkilöhahmoja ja aika lailla sankareita. Tätä sankarikompleksiani olen pohtinut jo aikaisemmin. Onko sankariudella ja vaaleilla hiuksilla jokin yhteys? Vai onko kyse vain siitä, että japanilaiset tahtovat luoda enemmän vaaleahiuksisia hahmoja, koska kauneusihanteet siellä päin ovat sillä tavoin vääntyneitä? Oikeasti en keksinyt mitään pätevää vastausta, mutta völlytän tätä nyt päässäni.

Kiitos ja kumarrus.

PS: Pitäisi alkaa kaavoja väsäämään.

4 kommenttia:

 1. "mutta jos harrastaa cosplay'ta julkisesti, on jossain määrin huomiohuora."

  Huomionhakuisuus ja huomionhuoraus 2 eriasia: Kaikki ihmiset/cossaajat ovat huomionhakuisia.
  Huomiohuoraus ei kuulosta terminä positiiviselta eikä neutraalilta. HUORA on ikävä ja ei sovi kuvaamaan jokaista harrastajaa :(

  VastaaPoista
 2. Komppaan edellistä. Jos olet elävä olento, olet todennököisesti huomionhakuinen, tai vähintään tarvitset huomiota jossain muodossa. Sitä en ymmärrä, miksi cosplay pitää erikseen leimata huomionhakuiseksi harrastukseksi, ja vielä vähemmän, miksi harrastajia pitää nimitellä huoriksi.

  VastaaPoista
 3. Missä menee sitten raja huomionhakuisuuden ja -huorauksen välillä? Kuka sen rajan saa vetää ja millä perustein?

  VastaaPoista
 4. Huomiohuora on mielestäni haukkumasana.
  Rajan kaikki varmaan vetävät loppujen lopuksi itse, mutta en lähtisi osoittelemaan jokaista harrastajaa edes pienissämäärin huoraksi.

  Omasta mielestäni raja menee siinä, kun motivaatio pukuiluun lähtee vain ja ainostaan siitä, että saa huomiota ja tämä henkilö tekisi mitä vain saadakseen huomiota.

  VastaaPoista