torstai 28. helmikuuta 2013

Kitacon: Örinöitä ja palloilua

Moro!

Heti sukkelaan Frostbite'n jälkeen johtikin matkani Kemiin Kitaconiin. Tämä oli itselleni toinen Kitacon eikä se hirveästi ollut viime vuodesta muuttunut. Ohjelmaa oli rajoitetusti, tilaa oli hyvin rajoitetusti ja tekemistä juurikin niin paljon. Viime vuonna piti suikkia joka suuntaan koko ajan, etten edes tajunnut, kuinka pieni Kita oikeasti on.

Itselläni aamu alkoi siitä, kun yritin ehtiä Kemiin ennen ensimmäisen ohjelmanumeron alkua. Sitä ohjelmanumeroa, kun piti olla itse pitämässä. Lupauduin ohjelmanpitäjäksi ja nykäisin Kaiskan kohtalotoveriksi rinnalleni. Homman nimi oli Cosplay-rage ja konsepti oli huumoripohjaista lätinää asioista yleisön kanssa. En voi sanoa, menikö se hyvin vai huonosti, koska niin paljon tuli lonkalta, kun menin unohtamaan muistiinpanot kotiin. Hups. Kuvat sentään muistin ja olimme hyvin ajan hermolla aiheinemme *köhbindausköh*. Ainakaan kukaan ei ole Anikissa räyhännyt asiata ja ohjelman lopussa vakuuteltiin, että oli viihdytty. Mission complete. Kide tokaisi minulle vain, että puhuin oudolla äänellä.

Meido-kahvilan ihana meido!
Cosplay-kisa oli se päivän kohokohta. Kisaajia oli hurjasti muihin vuosiin verrattuna eikä tuomaristokaan ollut enää niin kyseenalainen. Silti ihmettelen, eikö Pohjois-Suomesta löydy muka päteviä tuomareita Kitaconiin? Se, että tuomaristossa nähtiin tänä vuonna yksi aktiivisesti cosplay'ta harrastava tuomari on jo saavutus, kun viimeksi niitä ei ole ollut yhtään. MUTTA SILTI! Vähän jotain tasoa, niin kisa olisi ehkä osallistumisen arvoinen. (+ vittuun se purkka sieltä suusta, kun puhutaan mikkiinä ja yleisölle!)

Hirveästi ei muu ohjelma napannut tai olimme jo muissa maailmoissa. Hyötykäytimme aikaamme kuvaamalla hyvin rajoitetuissa olosuhteissa. Joka paikassa tuntui olevan ihan tuhottoman paljon väkeä tai aivan surkea valaistus. Itse olin vetänyt niskaani Ranman tultuani siihen tulokseen, että Yui'na ragettaminen olisi liian vääränlainen mielikuva. Ranmaa on jo kuvattu, mutta jokunen kuva siitäkin tuli otettua.

Here I'm sitting being your Jesus!
Anteeksi oli pakko. Ja koska Kitaconissa oli oikeasti näin jännittävää:

Kuvassa miä ja wooditus. Kuvasi Rorune.
Ja päivän päätteeksi piipahdimme syömässä kiinalaisessa. Siinä yhdessä ja samassa, jossa jostain syystä tulee aina syötyä, kun vierailen Kemissä. Kitaconissa tai muuten vaan. Ja koska tilanne oli niin korni, oli se pakko ikuistaa.

Lohi oli namnam. Kuvasi: Kide.
Se siitä conista. Omalta osaltani aika... blaah. Varsinkin, kun juuri oli vasta toivuttu Frostbite'sta. Käviämäärästä päätellen tapahtumalla voisi olla hyvinkin suuret mahdolisuudet kasvaa. Joillekkin se saattaa olla vuoden ainoita con-tapahtumia ja jo nyt näytti siltä, että tilat loppuivat kesken. Ei olisi paha, jos tilojen ohella ohjelmatarjontaa saataisiin kasvatettua.

Fuu kiittää.

4 kommenttia:

 1. Mua mietityttää onko tuo just se sama kiinalainen missä minäki olen usein käynyt syömässä Kitaconin/Kemin mangapäivien aikana.. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin luulen, että se on mahdollista. Se kuitenkin sattuu olemaan conipaikkaa lähinnä oleva syöttölä. Minun tietääkseni.

   Poista
 2. Solit siis sinä se Ranma! 8D Mun oli tarkoitus käydä ottaan susta kuva, sun cossis oli tosi hieno! :3

  Joo anteeksi, et tunne minua, mutta jotenkin googlatessa löysin tieni tänne ^^''

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä se. Eikä mitään anteeksipyyntöjä! Tämä on julkinen blogi, tänne saa kommentoida.

   Poista