lauantai 16. marraskuuta 2013

Sarjassamme WTF-con - Chibicon 2013

Terve terve!

Chibiconista on jo yli viikko... Olen elänyt taas aivan eri elämää sen jälkeen, joten en hirveästi ole kerennyt tai pystynyt kirjoittamaan.

Kenshin valmistui hyvissä ajoin ennen conia ja sitä edeltävän viikon väkersinkin vain Kenshinin miekkaa ja sen tuppea. Niistä kerron lisää myöhemmin. Kenshin oli pukuna hyvin mukava, vaikka uudet omat kengät täytyy hankkia tulevaisuutta varten. Miekastakin tuli ihan hyvä, vaikka tuppeen en ole kovin tyytyväinen.

Kuvasi Kangaskasa
Chibiin lähdettiin asenteella 'coni kotona eipä sen enempää'. Mitään maata mullistavaa ei tullut koettua tai tehtyä. Halusin silti vähän jännitystä elämään, joten päädyimme pitämään ohjelmaa kera Kangaskasan ja Rorunen. Ohjelman idea on kypsynyt pitkään jo kesästä ja nyt se vihdoin sai jalansijaa.

Oma conini siis alkoi ohjelmalla heti aamusta. Minun ja Chibin ohjelmavastaavan välillä oli jokin mystinen kommunikaatiokatkos, jonka syitä en oikeasti edes tiedä (jokin suurempi voima oli minua vastaan). Se varmasti vaikutti lopulliseen ohjelmaan suuresti. Ohjelmakuvauksemme ei kerennyt ohjelmalehtiseen eikä myöskään nettiin... Jee ja silleen. Ohjelmamme oli myös aamun ensimmäinen ohjelma, joten en yhtään ihmettele, ettei meitä ollut kuuntelemassa enempää kuin kolme ihmistä ja kaverit. Kiitos heille kuitenkin mielenkiinnosta!

Ohjelman idea oli jakaa pikkuvinkkejä cosplay-pukujen, peruukkien ja proppien tekoon. Ompelu- ja vaateosiosta vastasin minä, peruukeista Kasa, propeista Rorune ja yhdessä puimme meikkaamista. 45 minuuttia tällaiselle ohjelmalle oli lopulta todella vähän, koska jokainen meistä olisi voinut pitää ihka omat luennot omista aiheestaan, joten asioita piti supistaa hurjasti. Olimme myös valmistautuneet hyvin näytepaloilla ja muilla, joten vähäinen kuuliamäärä jäi siinä mielessä harmittamaan.


Kasan innoituksesta päädyimme osallistumaan kisaan *köh*. Kisassa oli loppu pelissä aivan hurjasti osallistujia conin kokoon ja sijaintiin nähden. Kenshin on itselleni sen verran yksinkertainen puku, että lähdin kisaan vähän epäillen. Kisan tuomaroinnit menivät vähän blörinäksi, koska aikataulu petti aika pahasti. Meille kisaajille annettiin tuomarointiajat, mutta lopulta pääsimme tuomaroitavaksi 50 minuuttia myöhemmin kuin, mitä olisi pitänyt. Siinä se päivä hurahti tiiraillessa ala-aulaan 2. kerroksesta. Kisa itsessään meni tosi sujuvasti ja Kaiskan tutiseminen oli hyvin jännittävää katseltavaa takahuoneessa.

Höpöstihän siinä taas kävi, kun woodi lohkaisi 3. sijan, Kasa 2. ja minä 1. Rehellisesti sanottuna en uskonut pärjääväni paremmin kuin Kasa, koska helvetti soikoon katsokaa nyt sen peruukkia! Kisan palkinnot olivat aika oivat vaikka osa hieman kyseenalaisia. Monista kisoista palkintoina saa mangaa randomilla sarjan X osa 7 ja Y osa 14 ja niin edelleen, mutta tällä kertaa niissä oli järkeä! Omasta pussistani löytyivät Vagabond'n kirjat 1-6 (muutenkin olen halunnut tämän hankkia jo kauan) ja Kill me Baby'n 1-3! Wohoo! Myös jotain jännempääkin löytyi omasta pussustani erään yöasun mukana...

Kännykkä laatua...
Niin, harvemmin sitä tulee cosplay-kisasta voitettua alusvaatteita... 

Voitonjuhlaa ja silleen... Kuvasi Yuki.
Kisan jälkeen oli jäljellä vielä woodin Persona-luento, mikä osoittautui hyvin jännäksi. Itse en ole kerennyt pelata yhtään Persona-peliä vielä kokonaan, vaikka monta vuotta olen niistä kaksi omistanut (laiska minä). Oli mahtava kuulla kaikista peleistä jotain uutta nippelitietoa, josta en aikaisemmin tiennyt yhtään mitään. Nyt himottaa aivan hurjasti päästä pelaamaan tuon pelisarjan alkupään pelejä, että pääsisi kunnolla syvälle pelien tematiikkaan ja symboliikka ryöpytykseen kaiken muun jännän ohella.

Pakollinen marsu ja pytty.
Chibi oli ihan jees, ei mitään ihmeellistä. Fukka kuitenkin kiittää!

PS: Iris on paras makkaravaras! Ja muutenkin, kun saan käyttää sun nettiä!

2 kommenttia:

 1. Vaikka tiesin että Chibiin olit tulossa Kenshininä olin silti hyvin innoissani ku näin sinut. Ah, Rurouni Kenshin cossaajia on aina ilo nähdä. :)
  Onnea myös voitolle vaikka Tetsunosukea cossanut tyyppi (dat wig!) oli tosi upea myös, Peacemaker. <3

  Pakko sanoa myös että hyvä palkinto ku Vagabondista osia sait, se on aivan upea manga mun mielestä! Harmi ku ei ole ilmestynyt uutta osaa suomen hyllyihin piiiiiiiiiiitkään aikaan..

  VastaaPoista
 2. Kiitän kiitän!

  Vagabond on tosiaan ollut pitkään sellainen sarja, jota olen halunnut lukea, mutta en vain yksinkertasesti ole saanut aikaseksi. Ehkä se nyt lähtis kulkemaan... mutta toivon, etten hajoa suomi-käännökselle, koska luen kaiken aina englanniksi.

  VastaaPoista