torstai 31. lokakuuta 2013

Otetaan käyttöön suunnitelma B

Hei!

Chibiin alkaa olla vain hetki aikaa, mutta onneksi nyt ei enää ole niin kiire millään suunnalla. Saa kuitenkin nähdä, mitä tuo ensiviikko tuo tullessaan...

Aquan tarkoitus oli olla se ykköspuku, jota oikeasti tähtään Chibiin, mutta jumitettuani viikon, päätin vaihtaa suunnitelmaa. Tilasin eräästä kangasfirmasta näytepaloja hyvissä ajoin, että saan tarvittaessa myös kankaan ajoissa. Viikon odottelin eikä näytepaloja kuulunut, otin firmaan uudelleen yhteyttä ja vastaus oli, että he ovat lähettäneet palat vasta viisi päivää myöhemmin, kuin mitä luulin. Jee. Asiaa ei myöskään auttanut se, että silitysrautani hajosi samaan syssyyn. Suurin osa Aquan kankaista riippuikin juuri noista näytepaloista, joten en voinut tehdä tuon viikon aikana juuri mitän.


Tarkoitus oli siis tilata kankaat paitaan, housuihin, kenkiin/sukkiin ja korsetin päälikerrokseen. Eli suurin osa puvusta on vielä hankkimatta kuten varmaan kuvastakin voi päätellä... Sivulärpäkkeet tein, mutta en niihin ole kovin tyytyväinen, joten saattaa olla, että teen ne kokonaan uudestaan. Korsetti on kasattu niiltä osin, mitä olen pystynyt.


Korsettiin tulee kokonaisuudessaan kolme kerrosta kangasta. Tässä versiossa on jo vuori ja tukikerros, mutta päälikerros uupuu. Korsetti on takaa kiinni vetoketjulla ja luut ovat rigileneä, koska sitä sattui pyörimään ympäriinsä sopivina mittaisina pätkinä monen metrin verran. Hihat ovat vielä vasta kankaina joten niissä ei ole mitään näytettävää.

Päätin siis heittää Aquan toistaiseksi kuitenkin nurkkaan ja tehdä Kenshin'n Chibiin. Juurikin tästä syystä päätin tehdä kaksoispukusuunnitelman. Olen tuulella käyvä, enkä jaksa stressata. Kenshin on jo puolitiessään ja eiköhän se kokonaan valmistu tämän viikon sisällä, joten homma toimii.

Taisin Gakupon jälkeen luvata itselleni, etten tee vähään aikaan mitään valkoista varsinkaan housuja...

Aloitin siis Kenshin'in hakamasta, joita olen halunnut aloittaa jo tosi kauan. Hakamat vaativat loppujen lopuksi enemmän työtä kuin oletin, mutta eivät hirveästi. Ainoa varsinaisesti aikaa vievä osuus on laskosten silitys. Olen kerran piirtänyt omat hakaman kaavat sisarelleni mun, mutta nyt onneksi sain lainaan ihan kunnon japanilaiset kaavat. Ja sen ainoan kerran, kun käytän valmiskaavoja ne ovat japaniksi... Ohjeetkin olivat japaniksi, joten kielitaitoni joutui koetukselle tässä projektissa, koska halusin tehdä kaiken mahdollisimman autenttissesti.

Pikatesti yukatan kanssa.
Hakama on siis valmis, juban pyörii täällä ympäriinsä kolmessa osassa ja kimono on vielä kankaana. Hakamat ovat aivan ihanat ja saan tukittua niiden alle hyvin vaatetta, ettei tule kylmä. En valitettavasti onnistunut sivulle bindaamisessa syystä X, mutta normaali bindillä mennään.

Kimonon ompeleminen on niin tylsää hommaa, että siinä ei ole mitään näytettävää, joten seuraavan kerran tämä puku nähdäänkin luultavasti vasta valmiina.

Fukka kiittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti