torstai 12. kesäkuuta 2014

KALA! - Desucon 2014

Terve terve!

Oi voi! Desu on ohi! En ole enää ihan varma, mitkä kaikki tuntemukset ovat peräisin itse tapahtumasta ja mitkä sen jälkimainingeista. Olen ehkä nauranut joillekkin kuville ihan litkana... Kuitenkin olen tällä hetkellä hyvin positiivisissa tuntemuksissa. Tämä oli itselleni jotenkin hyvin erilainen coni.

Töiden ja muiden sähellysten takia, lähtö Desuun oli pitkään epäselvä. Sunnuntaina olisin ollut paikalla vaikka pakosta, koska velvollisuudet ja satavarma vapaapäivä. Oli ihanaa päästä Lahteen jo perjantaina, vaikka se päivä menikin autossa istuessa. Tapahtumapaikalla kerkesimme pyörähtää sen verran, että löysimme Kisun ja saatin liput sekä lätkät. Olisin halunnut perjantain Cosplay-puinteja kuulemaan, mutta väsy ja uupumus painoivat päälle aivan liikaa.

Alex ei löytänyt tietään edes Lahteen asti, koska päätin suosiolla luopua epämääräisistä suunnitelmista ja nakata vain Tsunaden lauantaille ja Houzukin sunnuntaille laukkuun. Jotenkin Tsunaden puku hankasi vastaan vähän kaikessa; tekoripset vammasivat, en osannut piirtää otsamerkkiä kunnolla, paita meni miten sattuu eikä peruukki tahtonut istua päähän ollenkaan. Jouduin ottamaan myös piilolinssit pois kesken päivän, koska silmät olivat niin kipeät. Silti jotain kuvia muka yritettiin ottaa... Yhtään kunnon kuvaa niistä tuskin julkaisen, mutta tässä on höpöhöpömateriaalia.

Hei! Kaikki kusee!
Kuvasi: Kangaskasa
Lauantai tuntui hujahtavan ohi. En käynyt missään ohjelmassa (hyi minä) paitsi katsomassa cosplay-kisat. Mainittakoon, että lauantain juonto oli aivan ihastuttava. Simppeli, selkeä, mutta siinä silti oli ideaa. Vaadin tohtoria Desuconiin 2018! EuroCosplay sitten veti naamaa vähän ruttuun. Kuusi kisaajaa, eikä pukujen tai esitysten taso ollut kummoinen. Voitto meni juuri sille, jolle se kuuluikin ja joka sen oikeasti ansaitsi. Onneksi olkoon ja onnea matkaan! Muuten kisa hämmensi aikalailla.

Automatkan puinnit: EuroCosplay wuuuuuuuuut?!
Saanko myös esitellä post-con-alter egoni; Jenni. 
Lauantaina omiin huippuhetkiini lukeutui Hall-kisa. Taso oli kova ja pitkästä aikaa pääsin seuraamaan kisaa taas katsomosta käsin (oikeasti, missä sitä nykyään kisat luusuaa?). Pääsin hurraamaan sydämeni kyllyydestä ja aihettakin oli, koska kaikkien aikojen lempihahmoni lempisarjastani oli mukana kisassa ja vielä niiiiiiiiiiin käsittämättömän upeasti toteutettuna. Ihihihihihihihihihihih! Pieni sisäinen minäni ei ollut pysyä housuissaan, kun über-mahtava Mononoke'n Apteekkari kutsuttiin lavalle. Minä omistan keuhkot ja osaan käyttää niitä. Ääntä siis lähtee. Jopa niin hyvin, että sain itse kisaajan pään kääntymään. Hah. Ja mahtavinta oli tietenkin se, että Apteekkari voitti! Ahahahahahhaha! En kestä! Se oli niin ihana!

Jotain kuvausten kaltaista siis yritimme lauantaina järjestää, mutta omalla kohdallani yleinen pöhöttyneisyys esti hyvien kuvien saannin. Kuvasin muita jonkun verran, koska uljas hovikuvaajamme ei ollut parhaassa kuosissa. Minä siis olin selälläni kentässä aika useaan otteeseen. Siksi tarjoilen vain tuon ylimmän kuvan.

Desu-sää osasi kunnolla hyökätä kimppuumme tällä kertaa. Lauantai-iltana livahdimme siihen ainoaan kiinalaiseen ravintolaan, jonka tiedän koko Lahden kaupungissa (seriously, mis viduis on kinkkilät?). Koska osa poppoosta oli majoituksessa, otimme tietenkin ruuat kotipakettiin. Tässä tulos:

Märkä meininki.
Voin kertoa, ettei päälläni tuossa vaiheessa ollut yhtään kuivaa vaatekappaletta.
Mihin se sunnuntai sitten meni? Se oikeasti hurahti ohi. Tuli heti aamusta kiiruhdettua lavan taakse ja siellä vietinkin suurimman osan päivästäni. Frostbiten jälkeen tuli kysymys, että haluaisinko ken ties olla osana Desun esityskisan tuomaristoa. Tähän mennessä tuomarihommat olivat olleet ihan jepaa kamaa, joten päätin suostua. Vaikka jonkinmoinen ammattitaito taustalla kummitteleekin, tunnen silti olevani enemmän omassa elementissäni esitysten parissa. Oli siis ihan mahtavaa päästä tuomaroimaan juurikin esityskisaa. Lisäksi sain kanssatuomareikseni ihan mahtavan setin. Reta ja Siiri olette parhaita!

Osataan näyttää ihmisiltä.
Tämä mestarillinen otos by nyymix
Vähäisistä osallistujista ja peruutuksista huolimatta esityskisa saatiin käyntiin. Esitysten taso yllätti, vaikka ihastuttava cosplay-vastaava oli jo esityksistä hieman juoruillut. Olin hirveän mielissäni, että pääsin tuomaroimaan niin mahtavaa kisaa! Kiitos kaikille osallistuneille! Ilman kisaajia ei ole kisaa! ...se pitäisi myös juontajan muistaa. Tuntui, että tämä juontaja veti enemmän omaan pussiin kuin keskittyi kisaajiin. Haastatteluja oli välillä todella kiusallista kuunnella ja katsella, kun ne toistivat niin paljon itseään ja junnasivat paikallaan. Tuomarikolmikkommee hipsi salista jo kisaajien yhteiskuvan aikaan, mutta sen jälkeisistä tapahtumista tuli kuultua... Ehkä hyvä, että se jäi todistamatta.

Yritimme kuvata pientä Houzuki-ryhmäämme, johon kuuluivat minun lisäkseni Kangaskasa Nasubi'na ja Kisu Karauri'na, kisan jälkeen. Olin ihan intopiukeani pikku oni-kätyreistäni ja über-mahtavasta KALASTA, mikä Kisu oli thenyt. Kuvauksista kunnon otoksia tarjoillaan myöhemmin, mutta ottakaa hemaiseva pikaräpsy Houzuki'sta.

Hellou!
Kuvasi: woodi kai.
Houzuki oli päällä hyvin mukava. Ainoat lämpimät hetket tulivat vastaan, kun piti käpötellä tai seisoskella suoraan auringon paisteessa. Meikit olivat ihan oma juttunsa, varsinkin kulmakarvojen osalta, mutta siihenkin lopulta löytyi konstit. Sunnuntaiaamu vain lähti käyntiin niin kiireessä, että tuli puettua kimono-kaapu päälle ilman valvontaa ja peilin edessä... joten puin sen väärinpäin. Koko päivän hoin omaa muistisääntöäni, mutta en silti hoksannut, että kaapu on väärin puettu... Silti odotan, että pääsen kuvien kimppuun, ihan intopiukeana! Koska huiput pikku-onit, KALA ja huippu kuvaaja! Ja anteeksi, että hyväksikäytimme jonkun taideteosta.

Ruokaa, juomaa, pönötystä ja päättäjäiset. Coni oli ohi yhdessä hujauksessa ja älyttömän mukava sunnuntai päättyi ajomatkaan kohti Oulua. Ritarillisesti pelastusadoptoin KALAN, jottei sitä olisi aivan heitetty kuistille. Siksi KALA matkustikin, meidän kanssamme Ouluun ja samalla salakuljetimme mukanamme hyvinkääläistä hiekkalaatikon hiekkaa.
KALA!
Älkää huoliko. KALASTA lisää parempia kuvia muiden Houzuki-kuvien ohella tulevaisuudessa.

Fukka kiittää!

PS: Onit ovat verenhimoisia raakalaisia!

Kuvasi Yaci

1 kommentti:

  1. Ahahah! Senkin salakuljettaja! Tässä kyllä kiteytyi koko Desu aikas hyvin. Ollaan me.. eikun siis KALA hienoja.

    VastaaPoista