lauantai 15. tammikuuta 2011

Päivä cosplay'ta cosplay'aamatta.

Terve!

Alkuvuosi alkaa näyttää entistä kiireisemmältä, mikä minua hieman hirvittää, koska syvällä sisimmässäni, kaiken tohottajan luonteeni alla, olen hyvin laiska ihminen. Ohjaajani pyynnöstä heittäydyin tekemään uuteen näytelmäämme, Satyruskoihin, puvustuksen. Aikaa palaa siis tahtomattakin (taidekoulu syö mun elämän). Kutenkin tämän kertaisen merkinnän aiheena on ihan oikeasti valopilkku, jonka muistin paria päivää ennen sen tapahtumista. Vierailin Oulun anime ja manga -kerhon eli OMAKEn (tai ehkä Kangaskasan) järjestämässä Cosplay-kuvaus-päivä-juttu-juttu-sydeemissä lauantaina 15.1. Alku ei ollut kaunis, mutta hommasta jäi hyvä maku suuhun.

Todellakin olin unohtanut täysin kyseisen tapahtuman, josta Anikissa oli mainontaa. Teatteripuvustuksen lomasta päätin kuitenkin ottaa yhden vapaaillan tehdäkseni jälleen ex tempore -puvun. Suunnitelmani oli tehdä loppuun Kirjamessuilta diskattu Nice Holystone. Sain ostettua puuttuvat materiaalit ja Tiimarista hankin itselleni halvat silmälasit (BTW joiden takaa en muuten nähnyt mitään, vaikka olivat vain +1). Minulla oli jo ennestään karsea Pilailupuodin peruukki, jonka olin jo kerran sysännyt sivuun, mutta hieman sitä tutkittuani totesin sen näin hätätapaukseen sopivaksi. Kävi kuitenkin pieni haveri, jonka seurauksena tämä peruukki halkesi. Syy ei ollut omasssa voiman käytössäni, vaan puhtaasti peruukin laadusta. No, suunnitelmani tappoi itsensä, joten lähdin palloilemaan paikalle aivan omanaitsenäni.

Tapahtuma alkoi jo klo 9, mutta itse availin silmiäni vielä tuossa vaiheessa. Löysin tieni kuitenkin Kaijonharjun nuorisotalolle suhteellisen aikaisin ja ehdin tiirailemaan kourallisen pukuilijoita laittautumista ahtaassa vessassa. Lähes koko päivän pörräsin sivussa, kun pukuilijoista räpsittiin hirveästi kuvia ympäri nuorisotaloa. Uloskin uskaltautuivat lähes kaikki, vaikka vaatetta ei joillain ollut nimeksikään. Pääsin myös välillä leikimään assaria ja selvittelemään toisten peruukkeja. Välillä kävi pieni kismitys, kun ei itsellä ollut mitään pukua, mutta abi-hupparini sisällä viihtyi aivan hyvin suurimmaksi osaksi. Päivään kuului tietenkin pakollista paskan jauhantaa kuvauksien sivussa ja niiden jälkeen.

Nuorisotalo tarjosi yllättävän monipuoliset kuvausmahdollisuudet. En ole kyseisellä nuorisotalolla ennen vieraillut, joten olin hieman skeptinen aluksi. Portaita ja seinää löytyi hyvinkin paljon. Myös oleskelutilan sohva pääsi mukaan kuvauksiin, kun se kannettiin pelisalin puolelle. Jopa monia kuvakulmia päästiin hyödyntämään portaiden ja parvien ansiosta. Jopa liiankin hyvin välillä... Tosiaan, muutamat paikalla pyörivät (vanhemmat) miehet painoivat tunnelmaa hieman jopa näin sivusta katsojan näkökulmasta. Hyrh... Puistattaa jo ajatus.

Vietin hyvin viihdyttävän päivän hauskojen ihmisten seurassa, eikä pukuilijoiden vähäisyys haitannut toimintaa millään muotoa. Se ehkä oli jopa hyvä asia. Hieman hihittelin itsekseni sille, miten muiden kuvattavana oleminen eroaa omasta olemisestani kameran edessä. Lisää tällaista ja lisää aikaa minulle, että pääsen tekemään omia pukujani aivan kunnolla. Ensikerralla (?) haluan minäkin koikkelehtia. Ihmisten kanssa tulikin jo hieman pohdittua uusia ja ulottuvuusrikkaita kuvauspaikkoja tulevaisuudelle.

Fuu kiittää.

PS: Näyttäisi hieman siltä, että Mariya on seuraavana jonossa pukujenilistallani. Enkä pääse Kitaconiin, koska samana päivänä minulla on viimeinen näytös Satyruskoista ;___;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti