keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Bakacon: Aivan oikea seikkailu

Heipähei!

Minä pääsin kuin pääsinkin Bakaconiin. Pientä säätöä asian kanssa oli, mutta ei harmita yhtään, että tuli säädetyä.
Kummallekkaan päivälle ei ollut mitään päällepantavaa eikä ihme, kun päättää kaksi viikkoa ennen coni, että: "Tuonnen mennään!", mutta ensimmäisellä viikolla ei edes viitsi alottaa mitään ja toisella retkahtaa katsomaan Misfits'ä (katsokaa ihmeessä, se on vähän niinku Skins, mutta ihmisillä on supervoimia). Ruruka sai yhden takin kaavat, ennen kun brittidraama vei voiton. Paikalla kuitenkin olin. Tiettyjä tahoja pitää puhtaasti kiitellä seurasta ja kyydityksestä <3 Seura oli varmasti viikonlopun parhainta antia :B

Lähdin matkaan lauantaiaamuna junalla. Juna oli perillä Pieksämäellä joskus klo 13 aikaan, minkä vuoksi sivuutin Crossplay-luennon, jonka olisin halunnut käydä kuulemassa. Jo junassa törmäsin kanssaharrastajiin, kun vessareissun aikana Janne Kemppi oli ryöstänyt paikkani. Sinä tuli juteltua vähän sitä sun tätä loppumatkasta.

Tapahtumapaikalla minut yllätti tämä niin kutsuttu ilmoittautuminen. En ole ennen Bakaconissa vieraillut enkä muissa tapahtumissa moiseen törmännyt, joten olin hieman hämilläni. Mitä ikinä niillä sitten tehdäänkään, en osaa arvata. Omalta osaltani narikka toimi hyvin molempina päivinä ja olin siitä hyvillä mielin. Muutenkin tila miellytti, vaikka moni on jo kerennyt asiasta nurista. Olihan Poleeni hieman pienen oloinen, mutta ohjelman suppeuteen nähden täysin sopiva. Myyntipöydillekkin oli jätetty hyvin tilaa, enkä kertaakaan joutunut hyperventiloimaan ahtauden takia. Lie oliko syy siinä, että vierailin myyntipöydillä väljään aikaan. Taidekuja oli  myös hyvin sijoitettu, mutta ehkä perälle olisi voinut olla selvemmät opasteet. Minulla ainakin kesti huomata, että taidekuja jatkui pidemmälle. Karaokeluola oli kiva.

Ohjelmista kävin katsomassa Mikä tässä mättää? - paneelin, kaikki cosplay-kisat tietenkin, Elffin Proppiluennon ja päättäjäiset. Maskeerauspanelin olisin ehkä halunnut kuulla, mutta menin mieluummin Rorunen kanssa laulamaan jokusen kappaleen karaokea tuohon aikaan. Tyhjiä välejä ei kovin ollut ja ne, mitä oli, eivät haitanneet (jälleen kiitos ihmisille <3).

Mättää-paneli oli jännä. Aina, kun suurisuisia ihmisiä päästetään mikin kera lavalle, se voi tuoda esiin monenlaisia asioita. Yleisön osallistuminen oli mukava uusi plussa, mutta se taas opetti itselle, että välillä pitäisi opetella pitämään turpansa kiinni. Kaikkia asioita oli käsitelty aika kärkkäästi, mutta ihmettelen, miten vaikutti siltä, että herra lavalla ei ollut edes vähääkään ajatellut asioita tosissaan. Esimerkkinä cosplay-mammat, hieman asiaa miettiessä pitäisi kyllä tajuta, miksi mammat on olemassa. Ihan viihdyttävähän tuo paneeli oli, mutta minä en hirveästi pidä hokemisesta, joten minulle osa vitseistä oli vanhoja jo paneelin puolessa välissä. Tietenkin itseäni kiinnosti eniten cosplay-blogien vatvominen, mutta asia loppui kuin seinään yhdestä kommentista. Why? Oh, why? Olisin niin halunnut herkutella tuolla aiheella.

Päätin tutkailla cosplay-kisoja tällä kertaa aivan kynän ja paperin kanssa, että muistaisin muutakin kuin palasia. Hall-cosplay on uusi rakkauteni ihan rehellisesti. Ajatus viehättää minua hyvin suuresti ja toivon, että muutkin conit hyödyntäisivät tätä formaattia runsaammin. Kisaajien vähyys hieman harmitti, mutta taso oli kyllä kova. Pro-kisa antoi positiivisia ja negatiivisia kokemuksia. Oli ihanaa nähdä, että lähes kaikilla kisaajilla oli kunnon esitys, jota oli mietitty. Juonta oli nähtävissä monissa esityksissä, mutta jotkin esitykset olivat ehkä hieman pitkitettyja, ja olisivat toimineet paremmin ikkupikkuisen lyhempinä. Ne negatiiviset tuntemukset sitten ovatkin enemmän järjestelyjen ansiota. Mitä helvettiä se pöytä teki siinä lavalla kisan aikan?! Se rajoitti lavankäyttöä ja osittain esti näkyvyyden. Pois tuollaiset. Toinen takaraivossa tykyttävä asia oli juontajat... mitä... miksi... oi miksi... Oli hauskaa, että juonnot oli tehty show-maisiksi, mutta repliikkien lukeminen kansiosta otti päähän hyvin suuresti. No, se oli ehkä pienin paha juonnoissa. Nuo lievät sovinisti- ja feministivitsit alkoivat maistua puulta aika äkkiä eikä juontoja aina jaksanut kuunnella, niiden äärettömien pituuksien vuoksi. Myös roolista putoilut niin sanotusti virallisissa kohdissa häiritsivät.

Olin ensimmäistä kertaa sekä iltabileissä että lattiamajoituksessa. Bileissä oli mukavaa käydä reivaamassa, ja sitähän sitten tuli reivattua kunnon taidekoulutyyliin eli äärettömästi revitellen. Lattiamajoitus ei ollut yhtään niin kauheaa kuin kuvittelin. Yksittäiset huutelut keskellä yötä hoidettiin korvatulpilla ja nukuin oikein hyvin lähes koko yön.

Proppiluento oli todella hyvä. Vähän syvennystä moniin asioihin, jotka olen jo jostakin kaivanut, vaikka en vielä ole itse kokeillut. Elffin on uskomattoman hyvä puhuja. Samalla rento ja hauska, mutta ei takeltele tai eksy aiheesta ja selkeä artikulaatio. Vaikka asioita laitettiin yleisöön kiertoon, en silti päässyt niitä kaikkia hiplaamaan, mutta suuri miinus tuo ei kyllä ollut. Ajankohta tosin...

Sunnuntain cosplay-kisat olivat vähän pettymys. Osallistuja määriltään ja siltä, että aikaa yritettiin ihan selvästi pelata juonnoilla. No, itselläni juontajat tulivat jo korvista ulos, joten, heidän ollessa lavalla, keskityin johonkin paljon oleellisempaan...


Kaksoset hurmasivat asuillaan aivan täysin, mutta sitähän heiltä voikin odottaa. Esitykseen olisin kaivannut kuitenkin paljon enemmän sulavuutta ja taimaus ei ollut aivan kohdallaan nauhan kanssa. Lisä harjoituksella näistä vipoista olisi varmasti päästy eroon. Toinen esitys oli taas sarjassame "sarjan katsoneille suunnaatu". Vaikka itse olen katsonut jonkun jakson sarjaa katsonut, ei se avautunut. Lisäksi, kuinka moni osaa japania niin hyvin, että pystyy ymmärtämään nuinkin pitkän liirumlaarumin. No, siinä vaiheessa, kun alkoi tapahtua, ei sitten tapahtunutkaan. Blaah... No, kolmas oli taas ihan rehellinan lol lavalla. Show-kisa... .... ... ... ... ... En sano mitään.

Siinä oli minun Bakaconini ja olen todella tyytyväinen viikonloppuuni. Vaikka se maksoi parit esitykset täällä Oulun päässä, en kadu. Bakacon saattui muutenkin sopivaan vaiheeseen, koska nyt olen saanut aivan uutta potkua Zidane'n tekemiseen ja herra onkin jo kunnolla alulla.

Fuu kiittää ja kumartaa.

PS: Ensimmäistä kertaa huomasin cosplay-lavalla todella pahan nuorisoteatteriasennon! Hyr...

3 kommenttia:

 1. Se pöytä! Unohdin ragettaa siitä pöydästä! Koitin ennen kisaa kysäistä, että _eihän_ tuo pöytä oikeasti ole tuohon jäämässä, mutta siinä se vaan koko ajan möllötti. Onneksi lavaan pääsi tutustumaan etukäteen, muuten olisi mennyt askeleet uusiksi huonekaluja väistellessä :D

  Tosi kiva lukea esityksiin perehtyneen mietteitä, puvuista kun kuulee paljon esityksiä useammin kommentteja. Zidanea odotellessa :)

  VastaaPoista
 2. Mättää-paneli vaivaa minua suuresti, kaikki ovat siitä blogeisaan maininneet. Olisi selkeästi kiva katsoa tubesta, jos siellä kerta on kuultu suuria puheita.

  VastaaPoista
 3. Ilona: Omissa muistiinpanoissani komeilee 'PÖYTÄ?!?!' kissan kokoisin kirjaimin. En vieläkään sitä ymmärrä, mutta sinun esitystä oli taas kiva katsoa :B

  Rullarinkeli: No, ei tuo minusta kovin ihmeellinen ollut. Vähän mollattiin kaikkia, mutta ei tasapuolisesti. Itsekkin mietin, olisiko sitä mahdollista uudestaan katsoa.

  VastaaPoista