perjantai 30. joulukuuta 2011

Ei suunnitelmia vaan kutinoita

Hei!

Vuosi alkaa lähetä loppuaan, ja kaikki alkavat jo hurjasti suunnitella tulevan vuoden pukujaan ja pian blogiin jos toiseenkin putkahtaa tai on jo putkahtanut lista tulevista hahmoista (tai mihin ikinä muualle suunnitelmia yleensä tungetaan). Koska minä olen ihan käpy, enkä koskaan ole 100% varma siitä, mihin coneihin olen menossa tai mikä hahmo juuri silloin kiinnostaa väsätä kasaan, en minä tällaisia suunnitelmia harrasta. Myöskään tapanani ei ole kuolla nälkään, jotta saan tehdä ne 805 pukua per vuosi. Vilkaistuani viime vuoden lopussa tekemääni  ’Näitä voisi harkitaensivuonna’ –lista, täytyy kyllä naurahtaa. Ainoa, joka toteutui, oli Zidane ja kaikki muut edenneet (vaikkakin kaikki eivät vielä valmiit) puvut hiipivät jostakin nurkan takaa salakavalasti.

Yleensä pohdin hyvin pitkään ja hartaasti niitä hahmoja, joita haluan pukuilla. Jostain syystä yritän vakuutella itseni aina äärettömyyksiin ennen, kun lopulta päätän tehdä puvun.  Poikkeuksiakin tietenkin on. Hyvänä esimerkkinä Mariya, jonka ei tarvinnut vakuutella itseään minulle kuin yhden jakson verran. Kirjoitan vielä hahmojen valintakriteereistäni enemmän ihan omassa merkinnässä.

Tämän hetken kutinat saattavat suurella todennäköisyydellä toteutuakin, koska olen ottanut nyt uudeksi tavakseni tilata peruukit hyvissä ajoin ennen puvun tekemisen aloittamista. Näin pystyn varmistamaan, että nämä hahmot tulevat tehdyksi edes joskus. Tällöin peruukit pääsevät kummittelemaan minulle ja kalvamaan pahaa oloaan siitä, että eivät ole päässeet vielä käyttöön. (Kyllä, minulla on kummallisia uskomuksia ja ajatuksia.) Aion esitellä muutaman sellaisen hahmon, jonka toivoisin valmistuvan ensivuoden aikana. Ja ensimmäisenä vuorossa on:

Hahmo, jonka peruuki tuli nähtyä jo aiemin. Ranma on minulle hieno nostalgiaruiske. Se on tällä hetkellä ainoa Takahashin sarjoista, jota en katso kieroon, vaikka sen hahmokaarti on äärettömän Takahashi-kliseinen, tarinan aivan liian pitkitetty ja itseään toistava. Ranma on se ’aivot narikkaan’ -sarja, jonka pariin palaan aina uudestaan. Ja koska minulla on mahdollisuus tehdä Ranmasta versio myös tisseillä, minä tartun siihen mahdollisuuteen. Epäilin pitkään tämän puvun tekemistä, koska Ranma on ollut hyvin suosittu sarja aikanaan, mutta nykyään se alkaa hiipua muinaisuuksiin. Vältän ehkä jokusen hyökkäyksen sillä, että teen tämän puvun nyt, enkä viisi vuotta sitten. Eräiden tahojen pyynnöstä tämä tulee ehkä olemaan Desuconin kakkospuku (joita en yleensä harrasta), joten toivotaan, että mielenkiinto tätä hahmoa kohtaan riittää sinne asti.


Ja koska Google-setä ei tarjoa kunnon kuvia.
Air Gear <3 En varmaan koskaan saa jauhettua tästä tarpeeksi… Kuitenkin. Mikan (oik.) on yksi sarjan hienoimmista naishahmoista. Huonolla temperamentilla varustettu nörtti tyttö; Fukka tykkää. Olen myös himoinnut tuota Mikan’n haalaria jo niin pitkään, että alan nähdä siitä eroottisvivahteisia unia (?). Harmi vaan, että toistaiseksi Ebay ei ole suostunut tarjoamaan minulle oikean sävyistä, hyvähintaista ja kohtuu oikean mallista peruukkia suurista etsinnöistäni huolimatta. Muuten kai tämä olisi jo tulilla.


Tässä kuvassa värit on kyllä ihan päin pyllyä.
Millä muulla tavalla voisin osoittaa suuren arvostukseni sille päättömyydelle ja hämmennykselle, minkä FLCL on minulle aikanaan tarjonnut, kuin tekemällä Harukon? Haruko on pyörinyt cosplay-listallani jo monta vuotta. Pitkään mietin, että tuon liivihameen kaavoittaminen tulisi olemaan helvettiä, kunnes tuijottelin hallussani olevan raglan-paidan kaavoja ja totesin, että ,ei perse, olen ollut idiootti. Jos koskaan löydän peruukkia tähänkään pukuun, olisi Harukon tulevaisuus aika valoisa.

Tätä naista ei ole unohdettu. Rikku vain sattuu olemaan jokseenkin sidoksissa pariin. BlackMage-paria olemme Kiden kanssa suunnitelleet jo jokusen vuoden, mutta vieläkään emme ole saaneet sovittua näitä pukuja koskevia aikatauluja tai suunnitelmia. Itse toivoisin, että saisin tehdä Rikkun pian, koska tuo hattu <3____<3 Tälle vuodelle alustavat suunnitelmat ovat jo olemassa.Myöskään tätä herraa ei ole unohdettu, mutta olen kai löytänyt sen jonkin noista naishahmoista. Ruruka on kuitenkin jo kaavoitettu ja peruukit lymyilevät kaapissa, joten milloin ikinä siltä tuntuu, voin parsia tämän herran kasaan.

Huono Google-setä.
Hmm… Tämä neiti ehkä kuuluu samaan kastiin Harukon kanssa. Excel on hahmona niitä harvoja oikeasti tyhmiä yksilöitä, joista animessa pidän. Yksi suurimmista syistäni tehdä tämä puku ovat nuo jumalattomat hartiat. Tahdon niin päästä kaavoittamaan ja toteuttamaan nuo. Excel olisi minulle myös ihanteellinen esiintymishahmo. Puku on sen verran yksinkertainen, ettei rajoita kovin liikkumista, ja Excel on sellainen hahmo, joka kanssa pääsisin oikein revittelemään fyysisellä ilmaisulla. Minä siitä niin pidän.

Vaikka uusien ja vanhojen rakkauksieni lista jatkuu, en kuitenkaan aio ihan kaikkea paljastaa. Luulen, että suurin osa näistä puvuista ei valmistu tänäkään vuonna, koska en oikeasti aio stressaantua ja käyttää kaikkia rahojani vain cosplay-juttuihin.  Olen kuitenkin opiskelija. Silti olen ihan ylpeä itsestäni siitä hyvästä, että tällä kertaa listalta löytyy vain yksi mieshahmo. Vai löytyykö?

Fuu kiittää tästä vuodesta ja seuraava määränpää olisikin sitten se Frostbite, jonne ilmaannun Mariyan hämmentävässä olomuodossa.

1 kommentti: