keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Ulkona kontekstista

Moro!

Meinasin olla liian laiska ja lykätä tätä merkintää viikonloppuun, mutta en sentään. Tämän vuoden syksyn alussa tein hassun siirtymän harrastuksesta toiseen, ja liityin Fredrikin riveihin. Kovin paljoa julkista toiminta yhdistyksellä ei ole ollut, mutta adventtiviikonlopun naisten joulumessut toivat hieman esimakua erinäisistä edustustoimista.

Lähdimme myymään joulumessuille koruja sekä hieman esittelemään cosplay'ta ihan uudenlaiselle yleisölle. Kun Pohjankartanon koulu oli pullollaan noin 35-80v. naiskansaa, tunsin oloni hieman väärinsijoitetuksi. Vaikka saankin epämääräisiä kiksejä siitä, että voin kulkea conipaikalle puku päällä ja saada ihmiset pysähtelemään ja parhaimmillaan sammuttamaan autonsa liikennevaloihin, oli silti olo messuilla aika tukala. Sarkastiset aplodit huvittivat, mutta saivat myös ihokarvat pystyyn. Onneksi seurueemme onnistui naurattamaan suurimman osaa päivästä, enkä välillä edes hoksannut missä olin ja mitä minulla oli päälläni.


Esiintyminen hassuissa tamineissa niin suuren joukon edessä ihmisiä, jotka eivät suurella todennäköisyydellä tiedä cosplay'sta kovinkaan paljoa, oli oikeastaan hyvin jännittävää. Ihmisten kommentit, katseet ja ihan pelkkä käyttäytyminen olivat mielenkiintoisia. Osa ihmisistä tietenkin tuli innokkaasti juttelemaan ja osa taas ihan oikeasti kiersi meidät kaukaa.

Minä taisin olla se kaikista oudoin, koska valitsin Sanin edustuspuvukseni muiden hihhuloidessa sievissä koulupuvuissa. Syynä Sanin ottamisee oli se, että se on helppo ottaa pois päältä ja pukea. Tiukka aikataulu ei varmaan olisi muille puvuille toiminut.

Yksi huvittavista hetkistä messuilla oli se, kun eräs vanha mies tuli ja kutsui minua sieneksi. Oli hiemen hysterian sekaiset naurut purskahtaa saman tien, mutta onneksi ne sai joten kuten pidätettyä. Oli myös hupaisaa nähdä omia opettajia paikan päällä :B

Fuu kiittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti