maanantai 13. helmikuuta 2012

Kitacon: Kuinka pissin asioita

Hoi! Tässä tulee pikuinen pikaraportti.

Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla oli mahdollisuus vierailla Kemin Kitaconissa. Vaikka Kemi on aivan kiven heiton päässä tästä omasta kotikolostani, on sinne lähteminen ollut hyvin monet kerrat mahdotonta. Jos olisin edelleen teatterin parissa pyörimässä, en olisi voinut sinne lähteä tänäkään vuonna, mutta koska OF on oh so awesome vierailimme Kemissä ihan esityksen voimin.

OF <3
Omalta osaltani Kita ei ollut niin kiireinen kuin seurueen muilla taisi olla, mutta kyllä aamupäivästä tehtävää riitti. Olin lupautunut tarpeen tullen käytettäväksi Cosplay-Deitissä ja vähäisten osallistujien takia pääsinkin sitten istumaan vastaajan penkkiin. Hahmona oli tietenkin Mariya, josta olisin halunnut repiä ehkä vähän enemmän iloa irti, mutta oma suoritukseni jäi kuitenkin hieman laimeaksi. Pää löi välillä ihan tyhjää ja pariin kertaan änkytin ja unohdin kysymykset. Tuli myös todettua, ettei tuo deitti ole mikään oma suosikkiohjelmani, edes osallistuja mielessä. Mies lähti kuitenkin deitistä mukaan. Hah, take that Kaiska.

Sitten jo pitikin syöksyä vaihtamaan vaatteita cosplay-kisan väliaika-show'ta varten. Meinasi aluksi, ettei muka jännitä ollenkaan (siitä on kuitenkin aika kauan, kun on viimeksi tullut tanssittua lavalla), mutta kylläsitä vähän jalat tutisi lopulta. Omalta osaltani esitys meni aivan päin persettä. Kusin asioita, joita en ikinä ole harjoituksissa pissinyt ja nyt vituttaa. Oliko syy sitten jännityksessä, lämmittelemättömyydessä vai ihan vaan muissa ajatuksissa, sitä en  tiedä. Vähän jäi kalvamaan, mutta samalla sain lisä potkua ensikertaa varten.

Cosplay-kisa oli hämmentävä. Pieneksi ja hyvin kaukaiseksi tapahtumaksi osallistujia oli paljon, mutta taso ei ollut kovin kummoinen. Juuri sellainen, mitä voi odottaa. Tuomaristo oli vähän WUT?! ja voittajat jokseenkin WUT?!?!

Vasta kisan ja pienen 'hakkaan päätäni seinään' -tuokion jälkeen etsin itselleni ohjelmalehtisen. En edes itse muistanut miten paljon OF'n porukka oli pitämässä ohjelmaa, mutta niistäkin kävin itse vain katsomassa proppiluennon ja loput ajasta haahuilinkin vain ympäriinsä. OF'n pöydällä ja muualla.

Kitacon ei tuntunut pieneltä conilta. Tilat olivat juuri sopivat sille kävijämäärälle ja hulinaa ja vilskettä oli aivan ison conin tapaan. Vasta ohjelmalehtinen minua muistutti siitä, että kyseessähän on pieni ja  (kai) maailman pohjoisin con. Tunnelma oli hyvä, vaikka välillä halusin lusikoida omat silmäni ulos, eikä missään vaiheessa tungos tai ihmisten vähyys häirinnyt. Sen myös huomasi, että ihmiset jäivät juttelemaan helpommin kuin isommissa tapahtumissa. Se oli kivaa.

Paluu Ouluun oli hyvinkin hysteerinen. Mahtava ensimmäinen koko porukan OF-reissu ja nyt jäämmekin odottelemaan Chibiä.

Fuu kiittää.

1 kommentti:

  1. Olin kans Kitaconissa Ukitakena Bleachistä (lue: kaksoismiekkaheebo), mukavaa ku pohjoisessa järjestetään jonkinlainen coni myös ku nyt täällä Torniossa asun niin vähän hankalaa se on aina etelä-Suomeen päästä conittelemaan... ja kallista. Mutjoo, mukava rento meiningi oli. :)

    VastaaPoista