maanantai 19. elokuuta 2013

Minä, kaverit, hups - Animeseminaari 2013

Moi moi!

Viimekertainen oli jännittävä, mutta nyt mennäänkin Animeseminaarin asiaan. Pyörähdimme ystävysten kesken tapahtumassa enemmän tai vähemmän hulppeasti. Ennen tapahtumaa vilkuilin ohjelmakarttaa ja huomasin, että seminaari tarjoaakin yllättävän paljon ohjelmaa. Osa vaikutti jopa mielenkiintoisilta.

Lauantaina alkoi tanssitunnilla Tsunaden kamppeissa, mikä aiheutti hieman huvittuneisuutta. Heiluimme aamusta neljän hengen ja yhden shinigamin (ei kylläkään heilunut) voimin eräässä kolmannen kerroksen tanssisaleista. Ajankohta oli hieman mysteeri (miksi heti aamusta? + ohjelmalehtisessä eri aika kuin netissä ja salin ovessa), mutta koska pitäjänä oli kaveri, mitään ongelmaa ei ollut. Ketään ei-tuttua ei seuraamme liittynyt, vaikka yritimme houkutella. Oven raosta tuijottelioita olikin sitten vaihtuvan lainen määrä.

Sitten kampesimme itsemme katsomaan ensimmäistä luentoa. Aiheena oli Eyeshield21-sarja, jota olen itse vain katsonut, mutta en vieläkään loppuun. Koko luento oli suuri pettymys, koska se ei tarjonnut mitään uutta. Ei mitään. Lähes koko sisältö oli vain hahmojen esittelyjä toinen toisensa perään ja nekin "mielipiteet", joita mukaan oli tuotu, olivat netistä kaivettuja. Välistä luennoitsijat tuntuivat puhuvan enemmän toisilleen kuin yleisölle. Vaikutti siltä, että luentoon ei oikeasti oltu valmistauduttu. Enkä hirveästi arvostanut tyhjänpäiväisiä kommentteja siitä, mitä parituksia ei tueta, "koska Hiruma on mun." Luultavasti huonoin luento, jolla olen koskaan käynyt.

Ketsuppia... Jonkun idiootin taidon näyte etuovilla.
Eikä ollut mikään pieni teos.

Lauantaista odotimme väljää päivää. Nuku (siis Valve) ei ole mikään suuri tila, mutta tänä vuonna sitä oli osattu hyödyntää paremmin kuin aikaisemmin. Kaikki kerrokset olivat kerrankin käytössä. Odotusten syyt olivat kuitenkin Kokkocon Kokkolassa, joka sattui samalle päivälle, sekä cosplay-kisan sijoittaminen sunnuntaille. Silti lauantai onnistui olemaan vähintäänkin yhtä ahdas kuin aikaisemminkin. Lauantain kohokohdaksi taisi lopulta nousta retki ruokaostoksille keskustan läpi. Ihmettelevät ilmeet ja kummalliset kommentit, joita ei isompien tapahtumien yhteydessä enää niin paljoa kuule.

Sunnuntai olikin sitten se odotetumpi päivä, mutta se menikin vähän blörinäksi.

Aamusta olisi ollut luento sarjasta Free!, mikä nostatti kulmiani. Sarjaahan on tullut vast 6 jaksoa, mangaa ei ole ja kertoo poikien uimakerhosta. Seuraan kyseistä sarjaa, mutta enemmän minua kiinnostaa sen ympärille syntynyt fani-ilmiö, joka on jotain todella kummallista. Lopulta kuitenkin luento jäi näkemättä, koska se oli heti aamusta ja pitäjän kohdalla oli sama nimi kuin Eyeshield21-luennossa.

Yaoi-luento oli tarkoitus katsastaa, mutta se oli peruttu. Miehet ja cosplay oli tarkoitus katsoa, mutta koska teimme kavereiden kanssa källin, niin sekin meni sivu suun.

Arvostan tätä.
Menimme sitten osallistumaan kisaan. Joo-o... Lavan läpi kävely -kisa ja mini-esitys-kisa olivat saaneet jälkeläisen, joka oli tämän vuotisen Animeseminaarin kisan muoto. Itse löin hynttyyt yhteen woodin kanssa ja Rorune paineli kisaan yksin. Myös muita kavereita oli kisaan eksynyt.

Tuomarointi oli aamusta Miehet ja cosplay'n päällä. Tuomaristo oli ylläri, mutta pätevä. En siltikään ymmärrä animenörtin osaa tuomaristossa, jos esitystä ei arvostella. No, se meni todella rennosti ja omasta mielestäni tämä oli ehkä mukavin tuomarointini ikinä. Jokainen tuomari kysyi jotain eikä vain tuijottanut vaatteita ja rustannut paperiinsa. Homma oli järjestelty ja ajoitettu hyvin koko kisan puolesta. Ainoa, mitä kaipasin, olisi ollut kisaajien parempi briiffaus kisan kulusta ja sen aikana toimimisesta. Useamman kisan käyneenä tämä ei ollut minulle mikään ongelma, mutta kokemattomista kisaajista osa kai onnistui liukenemaan ennen yhteiskuvan ottoa.

I'v got moves like Jagger...
woodilla ja minulla oli pikkuinen esityksen poikanen vaikka se ei ollut mitenkään pakollista. Hannun kysymyksiä ei oltu sovittu mitenkään etukäteen ja välistä niitä oli vaikea kuulla musiikin alta, mutta kaipa tuosta selvittiin. Hasssutihan siinä sitten kävi. Rorune vei pääpotin, woodi ja miä tulimme toisena ja Stella ja Niina kolmansina. Erityismaininnan esityksestä sai Lupin kaksikko. Onnittelut myös heille.

woodi, miä, Rorune, Niina ja Stella
Kisan voi katsella jo nyt youtubesta tästä ja loput tästä. Koko kisan taso yllätti verrattaen edellisiin vuosiin ja siksi oma pärjääminen oli jännä juttu. Muuten kyllä ei hirveänä jäänyt tästä tapahtumasta käteen mitään.


Loppuun vielä pakollinen marsu+pokaali-kuva. Mukana jälleen Shiro, Rorunen, woodin ja minun pytyt.

Fukka kiittää ja alkaa pohtia Traconia ja muita juttuja.

4 kommenttia:

 1. Miehet ja Cosplay luento oli kannattava ;) kaveri kuvasi sen ( koska tosiaan Tomimies piti moisen luoennon mutta oli noukkinut 2 sankaria kaverikseen siihen, edellisen illan päätöksellä ) ja noh kuvia tuli muutama, koska taidan alkaa olemaan velvollinen ikuistaamaan noitten sähellykisä ja touhuamisia ja kaikkea :3
  Koko luento tosiaan ei mahtunut muistikortille mutta suurin osa kyllä, eli eiköhän tuo jonneen tule ja voin vaikka linkkailla sitten sen siulle tms :)
  Ja bongasin siut Seminaarista mutten kehannut moikkaamaan tulla koska olen nössö :I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Jos tosiaan pystyt sen luennon linkkailemaan, niin olisin kyllä kiitollinen.

   Oonko mää hirveen pelottava, kun niin monesti ihmiset sanoo, ettei uskalla tulla sanoon moi? ;___;

   Poista
  2. Joo mie koitan jos sen saisin siulle linkattua jostai :)
   Et ole, vaan oon hirmune ujopiimä ;x Traconissa voisin tulla moikkaa, jos vaan uskaltaudun ja bongaan siut! :I

   Poista
  3. Yritän bongailla sitten sinuakin Traconissa!

   Poista