keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Mikä on, kun ei onnistu?

Hej!

Cosplay-jumalat ovat kai minua vastaan tällä hetkellä. Ah niin ihana ja kaunis saumurini sanoi itsensä irti... tai ei saumuri varsinaisesti, vaan sen kosketusnäyttö. Miksi saumurissani on kosketusnäyttö, älkää kysykö, mutta sen hajoaminen tarkoittaa, etten pysty säätämään laitetta. Onneksi takuu korvaa ja veinkin koko vekottimen saumurilekurille. En vain tiedä, milloin saan sen takaisin.

Sitten muuta asiaa: Harun olen saanut suhteellisen kasaan. Pieniä yksityiskohtia puuttuu, mutta muuten on valmista. Hirveästi ei ole kuvia, mutta nakkailen ne, mitä on.

Kangasmerkkejääääääääääääää!
Päätin tehdä Harun hupparin merkit ihan kunnon kangasmerkkeinä, koska ne näyttävät paremmilta kuin painetut kuviot tai vastaavat ja en ole kunnolla aplikoinut mitään pitkään aikaan. Kankaanpalat tuli värjättyä samalla värilillungilla, jota käytin Harun hupun ja helmaresorin värjäämiseen. Hyvä, että olin ottanut ylimääräisen väriseoksen talteen, koska unohdin nämä ensimmäisessä satsissa. Onneksi väriä jäi ihan rutkasti ensimmäisellä kerralla värjätessä.

Lillunki pullossa... nam nam.
Yritin etsiä Harun housuihin kangasta taas jälleen, mutta onni ei ollut puolellani. Epäuskoisena pillihousuja kohtaan, vetäisin kaikki Harun kamppeen niskaan testatakseni kokonaisuutta. Housut eivät sittenkään olleet niin hirveät kuin ajattelin, joten niillä mennään (ellei superhyvä kangas kävele syliin hyvissä ajoin). Huom; peruukkikin on leikattu.

Lähes valmis uimahomopoika.
Kerrankin on cosplay-puvussa oikeat taskut! Että olen iloinen tästä seikasta. Kuulun niihin ihmisiin, joilla puhelin matkustaa parhaiten taskussa. Coneissa ongelma on aina sama; Missä puhelin? Parhaimmissa tapauksissa olen saanut tungettua puhelimeni johonkin sopivaan sopukkaan tai hihaan, mutta useinmiten se on laukussa, josta en sitä kuule tai osaa etsiä. Puhelin kuuluu taskuun! Nyt on taskut! Narutolla on myös taskut! Frostbite tulee olemaan niin perkeleen hyvä tapahtuma!

Cosplay-jumalat eivät selvästikkään halua Naruton valmistuvan. Miksiköhän? Ajatukseni oli, että teen Naruton niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin hyvin. Lähinnä siksi, että Naruto on hahmona minulle jotain erityistä ja koska syyt. Saumurin venkoilun takia joudun ompelemaan Naruton kokonaan ompelukoneella! Eiiiiiiiiii! Saumuri ihana! Saumuri paras!

Eikä tämä kauhutarinä pääty tähän. Tilasin Narutoa varten flip-flop-sandaalit, joita ei meinannut kuulua. Mustien, tasapohjaisten ja kohtuuhintaisten flip-flop-sandaalien löytyminen eBay'sta joulukuussa osoittautui haasteeksi myös. Nyt ne onneksi sain ja...


... niissä on hirviä.

Käytin samaa elmukelmu-tekniikkaa, jota käytin Gakupon saappaissa, kenkien kaavoittamiseen. Tällä kertaa kuitenkin vähän enemmän teipin kanssa. Onneksi Naruton kengissä on selkeät saumat, joten niitä ei tarvinnut itse sumplia. Nyt vain arvon, mistä materiaalista kengät lopulta teen.

Taktista kuvaamista by Fukka osa 486.
Enkä myöskään löytänyt Narutolle kangasta, joten ostin valkoisen ja värjäsin kankaan pesukonevärillä (jota en muuten koskaan aikaisemmin ollut käyttänyt). Värjäyskään ei mennyt ihan nappiin, koska väristä tuli ikkipikkiriikkisen liian tumma. Vaikka heitin värjäykseen yhden takinkin matkaan, värjättävää olisi saanut olla enemmän. Väri kelpaa, mutta jos paremman kankaan jostain saan, teen uuden takin ja housut. En Frostiin kuitenkaan, vaan myöhemmin.

Varasin kangasta rutkasti ylimääräistä kutistumisen varalta. Minulla piti olla 20 cm kangasylijäämää kappaleiden leikkaamisen jälkeen, mutta...

Missä on mun 20 cm?!
... hyvä, että sain sentään kaikki kappaleet edes leikattua. Taskupussit piti tehdä toisesta kankaasta, koska niihin ei riittänyt kangas. Onneksi sain silti varjopalat tästä. Kuvan väri muuten heittää vähän. Kangas ei todellisuudessa ole sentään noin tumma.

Housut ovat lähes valmiit, vaativat vielä vähän parantelua istuvuuden kannalta. Jätän niiden säätämisen silti huomiselle ja ompelen takin kasaan vielä tänään... jos jaksan.

Piilarit Narutolle sentään tulivat ennätysajassa. Alle viikko meni niiden odotteluun ja iso paketti tuli ihan kuriirin kanssa kotiovelle. Hämmentävänä yllätyksenä olikin sitten se, että kaikkien piilaripurkkien nesteet olivat aivan umpijäässä. Onneksi sen ei pitäisi vaikuttaa linssien käytettävyyteen, mutta meinasi aluksi hieman hirvittää.


Naruton Sage-mode'ssa pojan silmät muuttuvat keltaisiksi ja pupilli muuttaa muotoaan. Täysin oikeanlaisia linssejä on lähes mahdoton löytää. Harkitsin myös keltaisia kissansilmälinssejä, mutta kuulin, ettei niitä välttämättä pysty käyttämään niin, että viiru olisi vaakassa. Valitsin sitten ihan vain keltaiset linssit ja olen kohtuu tyytyväinen näihin. Näyttävät suhteellisen luonnollisiltaa kauempaa katsottuna.


Tai niin luonnollisilta kuin keltaiset linssit voivat näyttää. Toivottavasti Cosplay-jumalat antavat minulle anteeksi sen, mitä ikinä olenkaan tehnyt ne suututaakseni. Ei tämä Naruton kiukuttelu hirveästi inspiroi. Haluan myös saumurin takaisin, että voin osoittaa Narutolle sen rakkauden, mitä se ansaitsee.

Fukka kiittää.

Näin loppuun haluan jakaa taiteellisen videoteoksen, jonka olen vaatimattomasti nimennyt Naruton synnyksi.


Miksi tämän tein, älkää kysykö.3 kommenttia:

 1. Oletko kokeillut kattilavärjäystä? Se on kätevä tapa ja väriä pystyy kontrolloimaan hyvin.

  VastaaPoista
 2. Hajosin hirville :'DDD
  Toi taskujuttu on niin totta! Itelläki tulee hirveen orpo olo jos ei oo kännykkä taskussa. Siks oon pyrkiny aina tekee cossihousuihin taskut jos se vaan on mahollista. Tosin jostain syystä en silti ikinä sitä cossihousujen taskussa pidä........

  Ja Haru näyttää oikein hienolta! <3

  VastaaPoista
 3. Anakichi: Teatterin puvustossa pääsin kokeilemaan kattilavärjäystä. Se on kyllä kivaaa, mutta itselläni ei ole oikein tiloja tai välineitä moista toteuttaa kotona.

  Sipsinekku: Taskut on parhaat! Ja kiitos kehuista!

  VastaaPoista