tiistai 14. tammikuuta 2014

Spurttistartti

Heissan!

Oikeasti minun ei pitänyt päivittä tässä välissä... mutku on tylsää enkä voi edetä. Kolme päivää sitten sain taas luvan aloitta ompelun. Oikea käsi ei vileä ole ihan terve, mutta seurailen sitä tässä. Olin aivan intopiukeana aloittamassa Harun hupparin tekemistä, kun huomasin, että ei olekaan niin mukava olla. Ja kappas olin kuumeessa pari päivää. Viduitti. Nyt olen kuitenkin päässyt takaisin jalkeille ja saanut asioita yllättävän paljon eteen päin.

Jo viime vuoden puolella minulle saapui hillitön paketti piilareita.

LINSSEJÄÄÄÄ!!!
Onneksi vain yksi pari kuuluu minulle ja loput menivät muihin osoitteisiin. Tässä satsissa oli paljon uimapoika-piilareita, joista Harukin saa omansa. Harulla on sen verta tummansiniset silmät, että päätin hankkia omille harmaansinisille silmilleni korvikkeet. Odottelen vielä toista samanmoista tilausta, jossa pitäisi tulla piilarit myös Narutolle.


Mitään meikkikokeiluja en ole Harua varten tehnyt, mutta jotain suunnitelmia on päässä pyörinyt. Tykkään näistä uusista linsseista kovasti. Ovat mukavat silmissä ja hyvän väriset, eivätkä mitenkään hirveän epäluonnollisen näköiset, vaikka ovat niin tummat.

Rorunen tekemä sievä paketti.
Posti on tuonut minulle muutakin jännittävää. Worblani nimittäin. Sainkin tässä eräs päivä päähänpiston, että mihin tämän valtaisan määrän käytän. Siitä myöhemmin lisää, jos innostukseni hahmoa kohtaan pysyy.

Käsivammastani huolimatta päätin aloittaa Narutoa propin osalta. Siinä versiossa, jonka aion tehdä, Narutolla on mukanaan iso käärö. Käärö on ihan hyvällä mallilla ja se vaatii enää ompelujuttuja ympärillensä. Käytin taas köyhän-koti-cossaajan materiaaleja, joita löytyy kotoa; vessapaperirullan hylsyjä ja sanomalehteä.Aloitin tekemällä rullan sisälle tukikepin, mutta en halunnut tuhlata tähän koulusta viemiäni kangasrullan putkia, koska niille voi olla enemmän tarvetta jossain muualla. Rullasin sanomalehteä tiiviiksi rullaksi. teippasin. rullasin toisen moisen ja teippasin sen yhteen pitkäksi pötkyläksi edellisen kanssa. Mittasin "kepin" oikean pituiseksi, leikkasin ja jatkoin sanomalehden rullaamista siihen ympärille.


Kun rulla oli tarpeeks paksu, pukkasin sen läpi hylsyistä ja teippasin taas. Hylsyt otin käyttöön, jotta saisin kepukasta mahdollisimman tiiviin ja jämäkän. Jämäkkä siitä sitten tulikin. Testiksi hakkasin kepillä tuolia ja pöydän kulmaa, eikä se ottanut juuri mitään osumaa. Sitten oli seuraavan vaiheen vuoro.

Random Fact: Tuolla retkipatjalla olen nukkununt Hartwall-areenan pihalla vuonna 2005. 
Rullasin kepukan ympärille kokonaisen retkipatjan. Pohdin tähän muita vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyin silti tähän. Tähän asti en ollut ostanut tätä proppia varten mitään, joten miksi ei. Homma jatkui...


En löytänyt saman paksuista retkipatjaa, joten jouduin tyytymään vähän ohuempaan. Vaihtoehtona olisi ollut myös tuplasti paksumpi retkipatja, mutta se maksoi 11€ kpl ja se oli hirveän painavaa, joten ei kiitos. Valitettavasti en ole saanut vielä kunnon kuvaa kokorullasta ja sen koosata nyt, kun se on lähes valmis. Kuusi retkipatjaa siihan lopulta upposi, mutta onneksi ne on helppo uusiokäyttää tarpeen tullen tulevaisuudessa. Muutaman niistä on jopa ihan retkeilykäyttökelpoisia edelleen.

Eilen innostuspäissäni tekaisin Harun raglan-paidan. Olin edellisenä iltana (klo 22 jälkeen) saanut vimmakohtauksen ja piirtänyt kaavat. Näin meillä. Hihat pitää vielä kääntää ja helma katsoa oikean mittaiseksi, kunhan huppari ja housut ovat olemassa. Teen kaiken sitten samaan syssyyn, niin ei tarvitse saumurin asetuksia muutella joka välissä. Printti tietenkin puuttuu vielä myös, mutta Rovaniemen päämme tekee tutkimustyötä sen eteen.

Hieno v-pääntie >:B
Jostain syystä kauluksen tekeminen jännitti ihan hirveästi. En edes tiedä miksi ja se on niin helppo ja olen moisia tehnyt ennenkin. Lopulta paidasta tuli aivan älyttömän mukava ja kiva. Aionkin käyttää samaa kaavaa ihan arkipaitojen tekemiseen. Raglan-paidat ovat ihania.

Huppari on sillä mallilla, että se on tällä hetkellä osina. Se oikeastaan on myös syy siihen, miksi tässä nyt tylsyyksissäni kirjoittelen. En onnistunut löytämään oikean sävyisiä kankaita Harun hupparin keltaisiin osiin, joten värjäilin ne tänään itse.

Lillunki ja kappaleet lilluskelemassa.
Koska en jaksanut alkaa taistelemaan vaikeasti sekoitettavien pulveri- ja nestevärien kanssa saadakseni juuri oikean sävyn, käytin metodia, jonka olen todennut ihan hyväksi aikaisemmin. Värjäsin samaan tyyliin aikanaan Rikkun sukat ja Lukan alupaidan. Tein ihan perus kankaanpainoväreistä oikean värisen seoksen, ohensin sen koostumusta runsaalla määrällä vettä ja tattadaa väriseos oli siinä. Valmiiksi leikatut kappaleet uitin ensin puhtaassa kuumassa vedessä, minkä jälkeen heitttelin ne litimärkinä värilillunkiin uimaan. Käytin vispilää värin sekoittamiseen, jotta saisin siitä mahdollisimman tasaista.


Vähän aikaa kappaleita huljuteltuani nostelin ne kuivumaan. Painoväri ei imeydy kankaan kuituihin, joten en voinut ripustaa kappaleita kuivumaan mihinkään, koska väri olisi valunut niistä pois. Ylimääräisen veden valutin pois, mutta en esimerkiksi rutistellut vettä pois kappaleista ollenkaan. Siksi niiden kuivuminen kestään ja siksi minä olen tylsistynyt. Haluaisin vain päästä jatkamaan... Vaikka aluksi päätin, etten vaihda saumuriin tummia lankoja turhaan tässä välissä, taidan sen tehdä. Joudun vaihtamaan vaaleta langat siihen sitten myöhemin takaisin. En jaksa odottaa.

Myös muita värjäysprojekteja on edessä, koska en löytänyt Narutolle kunnon oranssia kangasta, värjään sen itse. Tällä kertaa kuitenkin ihan kunnon pesukoneväreillä, joten saan ottaa homman rennosti. Nyt pitäisi keksiä vielä jotain muuta oranssiksi värjättävää, että saan kaiken ilon irti siitä väristä.


Harun ehkä-pöksyt. Nämä pöksyt löytyivät Anttilan alennusmyynneistä. Väri on prikulleen oikea, mutta malli... ei... En ole toistaiseksi löytänyt hyvää housukangasta Harulle, joten näiden kävellessä vastaan, ostin. Voin hyvin käyttää näitä arkena, joten vaikka eivät Haruun lopulta kelpaisikaan, niin en menetä mitään. Toivon silti, että löytäisin hyvän kankaan Harun housuihin, koska näiden malli vaan hajottaa päätä.

Fukka kiittää!

PS: Oho! Tästä tulikin kohtuu pitkä merkintä, joten päivitys tuli ihan hyvään saumaan.

5 kommenttia:

 1. mihinkä olet harua tekemässä? :) Itellä on Gou, ja yukiin kun ei tunnu olevan tulossa muita freettäjiä niin oon ihan forever alone D´8

  VastaaPoista
 2. Mietin tässä että mitkä piilarit nämä on? (eli minkä nimiset)
  Hienolta näyttää. :)

  VastaaPoista
 3. Sipsinekku: Frostiin on Haru tulossa. Itselläni ei energia riittänyt Yukiin asti.

  Valkoinen Samurai: Kiitän! Neo Celeb Blue on linssien nimi ja Honeycolor ne minulle toimitti.

  VastaaPoista
 4. ootko jo päättäny mille päivälle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo vielä harmainta hajua. Aikataulut kavereiden kanssa vähän epäselvät.

   Poista