tiistai 25. kesäkuuta 2019

Nollausta - Desucon 2019

Hii hoi!

Desuconista on vierähtänyt jo se reilu viikko. Aika ja energia on ollut muissa hommissa tässä välissä, mutta nyt vihdoin pääsen kirjoittamaan.

WCS-stressi/ahdistus/kuumotus/jännitys/yms. alkaa realisoitua ja hetken pohdin sitä, jätänkö Desun välistä kokonaan. Pieni henkireikä tähän väliin oli kuitenkin tarpeen, joten suuntasin Lahteen perjantaina.

Tämä auto-look oli sen verta hirveä, että se piti ikuistaa.
Edean vedin päälleni jo kotona, vaikka myöhemmin totesin, että olisihan perjantain voinut coneilla puvuittakin. Kuitenkin Edea oli päällä kaikesta huolimatta.

Avajaisiin emme tällä kertaa ehtineet, mutta perjantaina tuli sen verran käytyä ohjelmissa, että kävimme kuulemassa 'Cospaly-promootio Suomessa' -paneelia. Oli hyvin viihdyttävää kuulla siitä, kuinka tällainen työ toimii isommassa mittakaavassa ja kuinka paljon sille oikeasti on tässä maassa kysyntää. Mitään sen kummempia ylläreitä ei paneeli tarjonnut, mutta viihdyin hyvin ja olen nyt hieman enemmän informoitu asiasta.

Samaan aikaan toisessa salissa olisi pyörinyt ohjelma Fruits Basketista, jonka olisin myös halunnut käydä kuulemassa.

Elikot
Lauantaiaamu venyi pitemmäksi kuin yleensä, mikä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että Desucon on ottanut käyttöönsä virtuaalisen paikkalippuvarauksen cosplay-kisoihin! Hip hei! Enää ei tarvitse olla syöksymässä tapahtumapaikalle aikaiseen ja sen tähden heräämässä vielä aikaisemmin. Olen tästä uudistuksesta hyvin iloinen. Toivon myös kovasti, että esim. Tracon saisi samanmoisen systeemin aikaiseksi...

Lauantai meni jotenkin hulinaksi muutenkin, kun ei tullut kovin käytyä ohjelmissa. Joitakin kiinnostavia ohjelmia olisi ollut tarjolla, mutta nekin jäivät väliin. Cosplay-kisat ja Erhu-konsertin alku tuli katsastettua.

La oli päällä Yuna, josta ei hirveästi tullut otettua kuvia.
Kisat olivat hyvin jepat. Eurocosplay-esityksissä näkyi muutama pinnalle noussut trendi monologien ja huulisynkka-esityksien muodossa. Jännittävää. EuroCosplayn osalta voittaja oli hyvin selkeä ja olen älyttömän iloinen, että Maija otti sen ensimmäisen askeleen ja lähti uudelle kirrokselle edustushommiin. Hyvä hyvä jee jee! Maija oli ihana ja onnea onnea onnea!

Hall-kisan keräämä kisaajamäärä oli huikea ja alkuun aivan unohdin, että kyseessä on aloittelijakisa. Olen edelleen sitä mieltä, että Desucon ei liene oikea paikka aloittelijakisalle, mutta olin positiivisesti yllättynyt kisan tasosta.


D&D kuumottelee ja lapsen piti saada ihka oikeat nopat.
Päivä meni hieman pallotessa, kun viihdytimme hauskaa japanilaista vierasta ja himmailimme. Jos en olisi ollut niin väsynyt, olisin ehkä jaksanut raahautua joihinkin ohjelmiinkin, mutta tällä kertaa näin.

Erhu-konsertti alkoi harmiksemme 15 minuuttia myöhässä. Maha huusi ruokaa, joten jouduimme lähtemään konsertista kesken kaiken. Siksi tuo myöhästyminen harmitti niin kovast, mutta se mitä kerkesimme kuulla oli ihanaa ja hienoa ja aaaaaaaaaaa! Tätä lisää kiitos!

Pihviveitseni oli kai sukua viidakkoveitselle!
Sunnuntai oli rennompi päivä jälleen kerran. Kävin yhdessä ohjelmassa 'Lumoavat teppelinaiset', joka käsitteli shintolaisia papittaria ja niiden sekä japanilaisen taikauskon esiintymistä animessa. Asia oli mielenkiintoinen, koska mikot (eli shintolaiset papittaret) ovat minulle hyvin tuttuja kuluttamistani sarjoista. Muutama ihan oikea asiavirhe luennolla kuitenkin tuli vastaan, mikä paljasti sen, että käsiteltyihn sarjoihin ei oltu välttämättä perehdytty niin syvällisesti. Viihdyin kuitenkin.

Hupsua tästä teki vielä sen, että Kimi no na wan Mitsuha, joka minulla oli sunnuntain pukuna, toimii myös mikon tehtävissä. Luennolla puhuttiin siitä, kuinka oikea ja realistinen miko-kuva ei kovin monesti päädy animeen asti. Mitsuha on oikein hyvä ja tuore esimerkki siitä, kuinka suhteellisen realistinen miko kuva näkyy. Kimi no na waa ei taidettu käsitellä luennolla ollenkaan.

Soffi kuvasi.
Mitsuha oli kiva ja rento puku. Vähän jännitin peruukin puolesta, mutta lopulta se oli todella mukava ja hyvä pitää päässä. Kirjoittelen Mitsuhasta vähän enemmän, kunhan kerkeän. Ihan hirveästihän asiaa ei ole, koska puku on niin yksinkertainen, mutta jotain sentään.

Lauantaina olo oli norsu, joten en edes yrittänyt ahtautua taidekujalle. Myyntipöytäsalin kävin pikapikaa kiertämässä, koska tiesin, mitä olin hakemassa. Sunnuntaina kuitenkin kiersin molempia vähän enmmän ja mukaan tarttui ihanuuksia.

Saalis!
Näin välikommenttina: kaipaan magneetteja, joita nykyään vähemmän näkee taidekujalla myynnissä. Vaikka kovasti haluaisin ostella printtejä ja avaimenperiä, tiedän, että en saa niitä mihinkään esille tai käyttöön, joten harvoin edes yritän katsella niitä sillä silmällä. Magneetit taas on suuri himoitsemisen kohteeni ja tavoitteeni on saada niitä suuri kokoelma jääkaapinoveen sekä muualle.

Sen kummempaa tai ihmeellisempää ei tällä kertaa ollut. Heti jo kotimatkalla ajatukset ja jännitys palasivat muihin pukuihin ja valmisteluihin. Siitä huolimatta, että moni tietenkin kyseli fiiliksiä ja sitä, millä mallilla hommat ovat, en hirveästi tapahtuman aikana miettinyt sitä, mitä kotona odottaa. Ja niin sen pitikin mennä. Tämä reissu oli tauko ja irtiotto ennen seuraavaa koitosta.

Kotimatkan välipysähdys jossain Limingan pelloilla.
Fukka kiittää!

PS: Tässä vaiheessa Japanin puvuista 4/5 on fiksailua vaille valmiina ja Japaniin saapumiseen kuukausi! AAAAAAAaaaaaa! APUVA! Nyt alkaa jänskättää ihan kunnolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti