keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Elmukelmun taikaa ja muita jännittäviä kertomuksia

Moro!

Tracon lähestyy ja puvut edistyy. Tämä viikko onkin ollut täynnä puvuntekoa ja teatteria. Edelleen kaipailen Yuin uutta peruukkia, mutta onneksi on vielä aikaa. Vaikka aikaansaannoksia on paljon, en silti viitsi ryöpyttää kuvilla niistä, koska suurin osa edistyksestä on paperimuodossa. Kaavoja olen siis hurjasti piirrellyt.

Yuin mekko on lähes valmis. Hihansuut ja helma ovat viimeistelemättä ja nappeja sekä nauhaa puuttuu, mutta muuten kaikki on. Mitään erikoista sanottavaa mekosta ei ole. Ensimmäistä kertaa tein baby-kauluksen, mutta muuten oli tuttua juttua. Pääsimpä vihdoinkin myös testaamaan uutta piilovetoketjunpaininjalkaani, jonka ostin jo kesän alussa. Toimii oikein hienostii!


Kuten sisareni mun asian ilmaisi: näyttää ihan sairaalavaatteelta. Kyllä, valitettavasti, mutta ilmeen pitäisi muuttua, kunhan napit saadaan paikalleen. Tulisi nyt vaan se peruukki...

Gakupon kaavat sain tosiaan tehtyä ja takin kangaskin on ostettu.  Tein myös kengänpäälisiin kaavat uudella menetelmällä. Lakanakankaan kanssa sählääminen on aina ollut hirveän hankalaa, kun olen kengänpäälisiä tehnyt. Nyt löytyi tekniikka, josta tykkään. En siis ole moista itse keksinyt. Ja ostin Gakupolle hirveimmät kengät, mitkä olen koskaan omistanut. Onneksi olivat halvat.


Elmukelmutin lähes koko jalkani (tai oikeastaan sisareni mun teki sen) sitten vähän maalarinteippiä sinne ja tänne, tussilla merkitsin saumojen kohdat, lisää teippiä ja palasiksi koko homma. Helppoa ja siistiä. Ainoa vaan, että tarvitsee kaverin.


Tällaiset niistä sitten tuli. Jouduin kylläkin vielä saksimaan näitä useampaan osaan tuosta kärjen kohdalta. Loput puvusta tulevat luultavasti aika hujauksessa, koska vain ompelu on jäljellä. Ai niin... peruukkia kyllä pitää vähän vielä saksia.

Kaikki siis hyvällä mallilla. Fukka kiittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti