tiistai 22. lokakuuta 2013

Uuden yleisön edessä - Japan Days

Moro!

Oho, oho, hups, hups... Unohdin ihan, että piti kertoa taas höpsöistä, hieman erilaisista, cosplay-seikkailuista. Traconin jälkeen koko elämä oli vain jotenkin täynnä cosplay-juttuja, ja siksi tämä tapahtuma meinasi unohtua aivan kokonaan.

Japanin suurlähetystö ja Kokoro Project (olisin voinut otsikoida tämän 'Sydämmen asialla'...) järjestivät Oulussa 28.-29.9. Japan Days -tapahtuman, johon pääsimme mukaan. Tapahtumassa esiteltiin monenlaisia japanilaisia harrastuksia ja asioita yleensäkin kuten esimerkiksi kalligrafiaa ja origami'en taittelua. Pieni joukkomme oli siis tapahtumassa esittelemässä cosplay'ta.

Kuvasi: Meidän äiti (kännykällä)
28. päivä eli lauantai koostui suurimmaksi osin valmisteluista ja harjoituksista, jotka huipentuivat illasta lava-show'hun Oulun Rotuaarin lavalla (eikä puhuta siitä, että samaan aikaan samassa paikkaa oli Zombie walk'in lähtötapaaminen). Show koostui eri taistelulajien näytöksistä, sunnuntaipäivän esittelystä, jossa me olimme mukana, sekä bon-tanssista. Tehtävämme lavalla oli tosiaan heilua puvuissa ja esitellä erilaisia esineitä sekä lopulta päädyimme osaksi bon-tanssia, mikä tuli hieman yllättäen. Lauantain pukuna itselläin oli Zidane, joka minulle valittiin minun puolestani kahdesta vaihtoehdosta. Voin sanoa, että Zidane joutuu nyt eläkkeelle. Sen verran monta kertaa on tullut sitä käytettyä. Show'n coslay-osioon kuului myös hiusmuotoilunäytös, jonka vuoksi Zidane valittiin. Loppupelissä en itse kuitenkaan päätynyt muotoiltavan penkkiin.

Olimme varmaan hirveitä diivoja, koska valtasimme pikkuisen pukkarin lähes kokonaan ja pitkäksi aikaa :'D

Sunnuntaipäivä olikin sitten vähän erilainen. Olimme sisäänheittäjinä Business Kitchen'in, missä tapahtuma järjestettiin, ovella. Välillä pääsimme kuitenkin käymään myös sisällä lämmittelemässä ja osallistumassa työpajoihin. Oma suosikkini oli lelunurkka, jossa kävin aina välillä leikkimässä kendama'lla :B Paras lelu ikinä. Sunnuntain pukuna itselläni oli Gakupo, koska sen alle sai tarpeeksi vaatetta. Olinkin sitten ainut, joka palloili pihalla cosplay-värmeissä koko päivän.

Me ulkona palelijat.
Kuvasi: Kangaskasa
Vaikka olen ennenkin heilunut cosplay-puvussa, kun en ole joko ollut jossain tapahtumassa tai kuvausseikkailulla, olo oli tällä kertaa aivan toinen. Viimekerralla olin naisten joulumessuilla OF'n hommissa, mutta tuolloin selkeästi ahdisti enemmän kuin nyt. Ihmettelyä tuli Japanipäivilläkin, mutta se tuntui enemmän ihastelulta kuin paheksunnalta. Varsinkin tapahtumassa mukana olleiden japanilaisten hämmästely oli jännittävää, koska eiväthän hekään näe cosplay'tä, elleivät tapahtumissa käy. Eikä suurin osa käykään. Olimme siis ihmetystä lähes joka taholle, mutta se ei tuntunut yhtään pahalta. Messuilla mieleni teki välillä piiloutua, mutta Japanipäivillä tuli hyvä mieli siitä, että sai näyttää jotain jännittävää ihmisille. Olo oli sellainen, että kuuluin ohjelmistoon, vaikka olinkin jotain kummallista. Meitä kuvattiin molempina päivinä vähintäänkin yhtä suurella innostuksella kuin missä tahansa conissa.

Kuvasi: ?
Tapahtumana Japan Days oli aivan mahtava ja vaikka en olisi ollut "töissä" olisin varmasti ollut mukana. Kaikilla, jotka olivat hommissa, tuntui olevan niin kivaa ja itsellänikin olo oli aivan mahtava. Sisareni mun, Kide, totesikin jossain vaiheessa, että poskiin sattuu, kun on hymyillyt niin paljon. Työpajat olivat todella kivoja, vaikka en kaikkiin voinut tai kerennyt osallistua, käviöitä oli paljon ja ihmiset olivat ihan huippuja.

Fukka kiittää!

PS: Jokohan sitä ensikerralla päästäisiin siihen Aquaan?

2 kommenttia:

  1. Miks en ole tienyt että Oulussa on tämmöinenki tapahtuma? D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainostus ei tälle tapahtumalle ollut hirveän laajaa, mutta ehkä ihan hyvä, koska sunnuntaina meinasi oikeasti loppua välillä tila kesken.

      Poista